Ez itt Pécs!!!

Rövdike történelmünk 2018. október 16-án kezdődött, amikor is megalakult az MLE e-sport szakosztálya.
A csapat célja elsősorban a pécsi e-sport élet fellendítése és a helyi játékosok beszervezése volt. Kezdetben a csapatban kizárólag pécsi és pécs környéki játékosok szerepeltek, az első szezon kezdetére ezt a szabályt a szakosztályvezetők kicsit felborították és maradtak a “többségében helyi” játékosokkal felálló klub megnevezésnél.
A Magyar Labdarúgó Egyletnek jelenleg három szakosztálya van, női labdarúgás (a csapat az NB 1-ben vitézkedik), strandlabdarúgás és e-sport.
Mivel az egyesület alapjaiban véve a női futballra épül, természetesen az esport szakosztálynak is célja, hogy próbálja meg bevonni a gyengébbik nem képviselőit, így a jelenlegi játékoskeretben két női játékos is szerepel Balogh Nikolett és Földvári Fruzsina személyében. A két hölgy egyébként real-life is futballozik, Niki az újpest, Fruzsi pedig a Szolnok igazolt labdarúgója.
A szakosztály igyekszik kivenni a részét minden eseményből amire esetleg meghívást kap, így a játékosok megmutatták már magukat a Be Your Player-en, de több jótékonysági rendezvényen is szerepeltek (elég csak a legutóbbi jótékonysági akcióra gondolni, ahol Pedro vezetésével a Női NB I-es játékosok ültek be pár mérkőzés erejéig a konzol elé).
A csapat managementje egybeforr a szakosztállyal, hiszen az csapatot és a szakosztályt is Poór “Pedro” Tamás vezeti, aki előzőleg az MTK Budapest eSportnál is csapatvezető szerepet töltött be és szezonokon keresztül vezette a Magyar válogatottat is. A szakosztályvezető helyettes Benko “Stoolen” Imre aki több nemzetközi szervezetnél is töltött be magyar főadmin pozíciót (pl. ES11), valamint szintén tagja volt a magyar válogatottnak is. A csapat harmadik számú managere Váradi László, aki a Diósgyőz színeiben szerzett magának tapasztalatot és jelenleg is a magyar mezőny egyik leghatékonyabb védekező középpályásaként tartják számon.

Történelmünk (még!!!) rövid, jövőnk fényes! Tartsatok velünk az úton!
HAJRÁ MLE!!!