Interjú a Kapitánnyal!

A Hungarian Pro Clubs League csapatai már gőzerővel készülnek a következő szezonra. Ugyan a rajtig még jó három hét van, ám kedvenc ProClub csapatunknál az MLE eSportnál, minden összeállt a szezonrajtra. A sikeres volt a játékos toborzás és a felkészülési kupa, így egy jó kedvű Pedrot kaptunk mikrofon végre.
Nagy interjúnkból többek között kiderül, hogy miért 44-esben játszik Pedro, hogy nem tart-e az esetleges sutyorgásról, hogy szerinte ki lesz a másodosztály bajnoka, hogy miként alakult a csapat kerete, és persze szót ejtünk a csajokról is 🙂

Mindenekelőtt:  bár még „csak” 99%, de előre is gratulálunk a feljutáshoz a másodosztályba! Nem keserédes az öröm, hogy a „zöld asztalnál” dőlt el?
Megmondom őszintén, de… Bár sejteni lehetett az előző szezonok tapasztalatai alapján, hogy lesznek feloszló csapatok, így számoltunk azzal, hogy akár még egy 5-6. hely is feljutást érhet, de jobb lett volna a dobogón zárni a szezont.

Aki kicsit is ismeri a pályafutásod, tudja, hogy megkerülhetetlen szereped van a hazai ProClubs életben (a liga és az MTK eSport alapítója, korábbi válogatott szövetségi kapitány – a szerkesztő). Tavaly már a DigiSport Honvéd kapcsán is volt némi morgolódás (osztályozó tornát szerveztek, melyet magabiztosan nyert a Honvéd – a szerkesztő), te most nem tartasz az esetleges sutyorgástól, hogy „persze Pedro csapatát feljuttatták…”?Biztos, hogy lesz ilyen, mint ahogy az MTK-nál is volt. Megmondom őszintén, engem ez a része nem zavar. Ahhoz hogy felmehess, ott kell lenni a tabella elején. Innentől kezdve mivel a HUNcutok szűnt meg, tulajdonképpen ugyanúgy az első 3 fog feljutni. Az utánuk következő három. Abban a névsorban pedig mi is ott vagyunk…

Na de kellemesebb témák! A másodosztályból feljutott a Honvéd és a DVTK, akik kimagaslottak a mezőnyből. A többiek – nagyjából – egy szintet képviseltek. Hova várod a csapatod?
Ha az 1. és 2. osztályú csapatok elleni edzőmérkőzések eredményeit veszem alapul, akkor azt mondom, hogy ugyanúgy az első 6 hely valamelyike lehet a cél mint a 3. osztályban.

És szerinted ki lesz a bajnok?
Most lehet, hogy furán fognak rám nézni, de a B2B csapatát mondanám a legesélyesebbnek.

Jelenleg a teljes magyar mezőny harmadik legnépszerűbb egyesülete vagytok (legalábbis a facebook oldal kedvelők alapján), minek köszönhető, hogy újoncként ilyen népszerűségre tettetek szert?
A jó marketing a lényeg. Persze belejátszik az is, hogy hirdetjük is az oldalt, de szerencsére sikerül az embereket behúzni azzal, hogy rengeteg virtuális pályán kívüli akcióban is részt veszünk és ez által sokakat érint az, amiről szó esik a csapat közösségi média felületein. Alapvetően a gamer társadalom számára a legnagyobb vonzó erő: a lányok… Amit persze próbálunk is kihasználni 😀

Készültök valamilyen „akcióval” az új szurkolók megszólítására?
Folyamatosan próbálunk részt venni minden olyan eseményen ahova el tudunk jutni, vagy meghívást kapunk. Tervezünk az évre 1v1 kupa rendezést, megjelenést különböző hybrid és kispályás focitornán. Ezen kívül csapatszinten utazunk a női Bajnokok Ligája döntőjére is, úgyhogy azt mondhatom igen, vannak tervek.

Hivatalos egyesületi csapatként, amelynek ráadásul szponzorai is vannak, nyilván nagyobb a nyomás és a felelősség, mint a barátilag szerveződött csapatoknál. Van valamilyen etikai kódex, amelyhez mindenkinek tartania kell magát? Érkezett már „fentről” rosszalló jelzés bármire is?
Szerencsére a játékosok igyekeznek profin hozzáállni a dolgokhoz. Mivel ebben az esetben én vagyok az egyesület e-sport szakosztály vezetője is a csapatvezetés mellett, egyedül a csapat elnökének tartozunk beszámolóval, ő pedig abszolút elégedett a csapat munkájával. Természetesen van egyfajta íratlan belső szabályzat, mindenki tudja, hogy nem állhatnak bele vitákba, nem provokálhatják az ellenfeleket és nem mehetnek bele semmibe, ami rossz fényt vethet a klubra, még akkor sem ha „őket szólítják meg”. Ezen kívül természetesen tudni kell viselkedni a live eventeken is, hiszen mégiscsak egy klubot képviselünk, akárhova megyünk.

Ez itt most a reklám helye: Miért érdemes egy újabb szponzornak beállnia az MLE eSport mellé?
Ez egy érdekes kérdés. Önmagában az eSport még nem elég kiforrott Magyarországon, a szárnyait bontogatja. Viszont a cégek számára ideális reklámfelület lehet akármelyik csapat, hiszen például az MLE közösségi médiafelülete magas, több mint tízezres heti eléréssel dolgozik, a közvetítések szintén többezres nézőszámmal futnak, a VPG oldalát pedig napi szinten több tízezer ember látogatja. Egy szóval pl. egy lokál újságnál egészen biztosan magasabb reklámértéket tud felmutatni.

Kicsit lehet már unalmas, de mégis megkerülhetetlen téma: a ligában csak nálatok van női játékos, rögtön kettő is. Az már bizonyított tény, hogy Fruzsi és Niki kiváló játékosok, simán felveszik a versenyt férfi kollégáikkal is! Ám, hogy érzed, ad valami pluszt a csapatnak is, hogy koedukált egyesület vagytok?
Helyesbítek, hiszen nem csak ők játszanak a ligában nőkként. Ennek van egy külön hangulata, ami mindenképpen hozzáad a csapathoz és még jobban hajtja a srácokat is amellett, hogy női NB 1-es csapat szakosztályaként valahol talán kötelességünk is női játékosokat foglalkoztatni. Legalábbis én annak érzem…

Erős egyéniségek és egyben kiváló játékosok sokasága található az MLE keretében. Ennek ellenére az egész tavalyi szezonban rendkívül egységes csapat benyomását keltettétek. Mennyire nehéz kordában tartani az egokat, és egy irányba terelni a társaságot?
Szerencsére ezzel abszolút nem volt gondunk. Aki ilyen szempontból problémás, azt a társaság is kidobja magából és nem is marad meg a csapatnál. Rossz szemmel nézzük, ha az ember nem ismeri be a hibáit és nem látja valósan saját magát.

Úgy tűnik – hetekkel a szezon kezdete előtt – kialakult a csapat kerete. Három távozó és öt érkező.
Távozott ugye egy TOTS, egy kapus és egy angol válogatott védő. Komoly érvágásnak tűnik. Te miként látod? Elégedett vagy az átigazolási szezonnal?
Abszolút. Bár leginkább újonc játékosokat igazoltunk ami érzékeny lehet a védelemre nézve, de sikerült feltölteni a keretet minőségi, tehetséges játékosokkal. Az új kapusunk pedig… Egy szóval: fantasztikus…

Végezetül pár személyesebb „villámkérdés”:
Miért 44-es?
Ez hosszabb sztori. Alapvetően gyermekkoromban az első mérkőzésemen 4 rúgott góllal mutatkoztam be, innentől 4-esben játszottam. Amikor egy véletlen folytán a kapuban kötöttem ki, váltani kellett, így kényszerből 44-es lettem. A későbbiekben ez a szám nőtt annyira hozzám, hogy vittem magammal vissza a mezőnybe is és hoztam át a Pro Clubsba is.

Milyen poszton fogsz játszani a következő szezonban?
A tervek szerint most már maradok az eredeti pozíciómban, a támadósorban. De mivel alapvetően én vagyok az egyik Jolly Joker, így bárhol előfordulhatok.

Van-e (ProClub) példaképed/mentorod?
Nincsen. Olyan játékosok vannak, akiket kiemelkedőnek tartok és elismerek, de mivel a kezdetektől itt vagyok a magyar bajnokságban, nem igazán volt lehetőségem bárkire „tanárként” tekinteni.

El lehet(ne) csábítani az MLE-től?
Egyértelműen nem.

Ki a magyar mezőny legjobb játékosa?
Bár az utóbbi időben már nagyon keveset, vagy egyáltalán nem játszik, de nálam még mindig Divi marad az örök etalon.

Leszel még valaha válogatott?
Nem hiszem. Válogatott szinten szerintem kimaxoltam a pályafutásomat.

Látod már ProClub karriered végét?
Nem. Szerintem ennek kb. soha nem lesz vége… 😀

Köszönjük az interjút! Hajrá MLE! Hajrá Pécs!

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!