Interjú

Kedvenc ProClub csapatunk az MLE eSport szombaton a B2B által szervezett kupában volt érdekelt, ahol az elsőosztályú csapatokkal fűszerezett mezőnyben az elődöntőig sikerült menetniük. A kupáról, az új igazolásokról és a felkészülési időszakról a csapatkapitány Pedrot kérdeztük!

Mindenekelőtt gratulálunk az előkelő 3. helyhez, impozáns eredmény! Aláírtad volna ezt a helyezést szombat reggel?
Természetesen. Sikerült odaérni a top4-be és ez abszolút pozitív.

A csoportkörben, bár magabiztos volt a játék, de csak a jobb gólkülönbségnek köszönhetően jutottatok tovább (hármas holtverseny volt – a szerkesztő). Hogy értékeled azt a három találkozót?
A két győztes meccsen sikerült megmutatnunk a valós játéktudásunkat és előjöttek az erősségeink. Ismét kiderült, hogy pontrúgásból rendkívül veszélyesek tudunk lenni. A vereség amolyan 50-50-es mérkőzés volt ahol most mi húztuk a rövidebbet, ez benne van a futballban (a FIFA-ban meg még inkább – a szerkesztő).

A legjobb nyolc között az FC Királyokat múltátok felül. Mi volt a győzelem kulcsa?
A már fentebb említett pontrúgások. Ha a játék nem is ment olyan gördülékenyen ahogy kell, mindig volt valaki aki kulcsfontosságú pillanatokban betalált.

Az elődöntőben, aztán jött az első osztályú TFSE, és egy kijózanító pofon (7-0). Hogy szaladtatok bele ekkora vereségbe? Nem rombolta le ez, az egész estés teljesítményt?
Sajnos itt már eléggé megbontott felállással kellett játszanunk és ez meglátszott. A védelemből összesen egyetlen ember volt ott az előző évben, de ő is mindössze 2 mérkőzésen játszott. Mi kihagytuk a helyzeteinket – Feketics parádézott, nem véletlenül tartjuk a liga egyik legjobb kapusának – a TFSE belőtte. Csalóka az eredmény, ennyi azért nem volt közte. Egy 2-3 gólos TFSE győzelem reálisabb lett volna a játék képe alapján.

Több „újoncot” is avattatok a kupában. Velük mennyire voltál elégedett?
Zoli az újonc jobb bekkünk hozta ami egy szélső védőtől elvárható, nagy erőssége lesz a védelemnek ha beleszokik és felhúzza a karakterét. Viktor sajnos nagyon kevés meccsen tudott csak rendelkezésünkre állni, de akkor hozta amit elvárunk tőle. Marc személyében mondhatom hogy kincset találtunk, a holland sráca liga egyik legjobb kapusává nőheti ki magát. Karpi Feri csak vendégjátékosként vett részt a menetelésben, az ő képességiet senki nem vitatja, nem véletlenül számít legendának a HPCL mezőnyében. Norbinak pedig lényegében ez volt a próbajátéka, de sajnos a szélső védő neki nem igazán jött be, itt megjegyezném: Fruzsi kiváló teljesítményt nyújtott ezen a poszton is az első meccseken.

Körülbelül egy hónap van még a bajnokság kezdetéig. Hogy nézni ki nálatok az alapozás a szezonra?
Minden nap edzünk másfél-két órát és igyekszünk megtalálni a megfelelő taktikát ami igazodik a játékosokhoz, valamint továbbra is bőszen keressük a leendő két középső védőnket, a hét elején 6 játékos érkezik majd próbajátékra. A jövő hét végéig szeretnénk azt mondani, hogy meg van a végleges keret a bajnokságra.

Köszönjük az interjút Pedro! Mégegyszer gratulálunk és sok sikert a bajnokságra!

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!