A piac (el)ítélt…

A PlayStation Classic ígéretes terméknek tűnt. A Sony meglovagolva a nosztalgikus retro hullámot, és kiadta a PS One tenyérnyi változatát. A külcsín egy az egyben hozta a 90-es évek hangulatát, az analóg nélküli controllerek pedig még rá is tettek egy lapáttal. Ám a gépezetbe valahol porszem csúszott, és (finoman fogalmazva) nem igazán fogyott jól. Hogy miért, azt valószínűleg a japán cég marketingesei is csak találgatják. A nehézkes irányítás (elkényelmesedtünk az analógokkal…), a hivatalos bővíthetőség hiánya, az a bizonyos 20 játék – melyek között ugyan van gyöngyszem, de komoly hiányzók is vannak – és a relatíve magas indulóár, mind-mind ilyen porszem lehet.
A Classicot ugyan már rendkívül egyszerűen fel lehet törni és így szabadon bővíthető, ám az eladásokon ez sem segítet.
Így a Sony most a legegyszerűbben javítható eszközhöz nyúlt: az árhoz!
Az induló 99 dolláros (hazánkban valamivel több, mint 30.000 forintért kínálták) ár, már Karácsony környékén lezuhant 60 dollárra (a hazai forgalmazók olvasatában ez 22.000 forintot jelentett), ám úgy látszik ez sem volt elég. Amerikában már 40 dollárért kínálják a készleteket. Az akció valószínűleg hozzánk is hamar el fog érni (14-15.000 forintos „átváltással”).
Szerkesztőségünk már egy ideje rendelkezik a PS Classic-kal és bátran állítjuk, hogy 40 dollárt tényleg megér a gép, így ha hozzánk is megérkezik az akció, vegyétek meg bátran!
Ha pedig nem akarjátok ki várni a hazai forgalmazókat, akkor pedig irány az Amazon, vagy az ebay!

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!