Bejelentették a PlayStation Classic játékkonzolt!

Ahogy ma reggel a facebook oldalunkon már beszámoltunk, a Sony Interactive Entertainment (SIE) bejelentette az apró méretű PlayStation®Classic játékkonzolt, amely külsőre teljes mértékben megegyezik az eredeti PlayStation®-nel. A limitált példányszámú, különleges PlayStation Classic kiadás 20 előtelepített játékkal 2018. december 3-tól kapható*1 Japánban, Észak-Amerikában és Európában.

Az eredeti PlayStation 1994. december 3-án debütált Japánban. A konzol jelentős technológiai újításai, mint a valós idejű 3DCG renderelés és CD-ROM olvasó az 1990-es években és azon túl is nagy befolyással voltak a játékipar alakulására. 

A PlayStation Classic külsőre szinte teljesen megegyezik a klasszikus PlayStation-nel, beleértve a gombkiosztást, a kontrollert és a csomagolást*2, azonban szélessége 45 százalékkal, össztömege pedig 80 százalékkal kisebb, mint az eredeti konzolé. A PlayStation Classic 20 előtelepített*3 PlayStation játékával*4, mint például a Final Fantasy® VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), és a Wild Arms (SIE), tökéletes választás lehet azoknak a nosztalgiára vágyó PlayStation rajongóknak, akik szeretnék újra átélni az eredeti PlayStation élményt, valamint azon új játékosok számára, akik kíváncsiak a ’90-es évek klasszikus PlayStation játékaira.

A PlayStation Classic konzol mellé jár egy HDMI™ kábel, amelynek segítségével könnyedén csatlakoztatható televízióhoz vagy monitorhoz. A konzolt a csomagban található USB kábel és egy külön megvásárolható USB AC adapter*4 segítségével tudjuk a konnektorhoz csatlakoztatni. A konzolhoz járó két kontrollernek köszönhetően egyes előtelepített játékokban a felhasználók egymással, vagy akár egymás ellen is játszhatnak.

A SIE folyamatosan bővíti a platformot, hogy olyan élményeket nyújtson az otthoni szórakozásban, amelyre csak a PlayStation képes.

Részletes termékleírás:

Termék név PlayStation®Classic
Video kimenet 720p, 480p
Audio kimenet Lineáris PCM
Bemeneti/kimeneti csatlakozás HDMI™ kimeneti port

USB port (Micro-B)*4 

Kontroller port x 2

Tápegység DC 5V / 1.0A
Maximális kimeneti teljesítmény 5W
Méret Kb. 149 x 33 x 105 mm (5,8 x 1,3 x 4,1) (szélesség x magasság x mélység) (kontrollerek nélkül)
Tömeg A konzol hozzávetőlegesen 170 g

A kontroller hozzávetőlegesen 140 g

Átlagos működési hőmérséklet 5℃ és 35℃ között

Cikkünk a hivatalos sajtóközlemény alapján készült!