Az automatikus hosszabbítás ki- és bekapcsolása!

Ezt a cikket első sorban azoknak szánjuk, akik esetleg nincsenek tisztában a #PSPlus automatikus meghosszabbításával, mert sajnos sokszor belefutunk olyan posztokba, kommentekbe netszerte, ahol felháborodott gamerek a szolgáltatót okolják, amiért szerintük lopja vagy kicsalja a pénzüket, holott a szerződésben világosan le van írva: az előfizetéskor bekapcsolják, hogy annak lejártakor az megújul és leemelik az akkor éppen aktuális árnak megfelelő összeget a felhasználó bankkártyájáról.

Az alábbi screenshoton látható email ma érkezett a postaládámba: a #Sony mindig figyelmeztet, hogy lejáróban van az előfizetés és hogy cselekedjünk akaratunknak megfelelően, vagyis ki-/bekapcsolhatjuk a megújítást (az én esetemben egyébként ki van nyomva az évesem hosszabbítása, mert nem a store-ból szoktam Plus-t venni).

Figyeljetek oda a dátumokra és az ehhez hasonló értesítésekre (amiket néha sajnos hajlamosak a levelező kliensek a spam mappába száműzni!), illetve ha biztosra akartok menni, az előfizetés megvásárlása után rögtön kapcsoljátok ki az automatikus hosszabbítást! Ezt a PS beállításai között a (Settings) > [Account Management] > [Account Information] > [PlayStation Subscriptions] menüben a [Turn Off Auto-Renew] pontban tudjátok megtenni, akik pedig magyar nyelven használják a gépet, azok a (Beállítások) > [Fiókkezelés] > [Fiókadatok] > [PlayStation Feliratkozások] > [Automatikus megújítás deaktiválása] útvonalat kövessék!

Alternatívaként a webes store-ban is megoldható a lemondás (talán még egyszerűbb és gyorsabb is, mint magán a PS-en) a következő linken a “Turn off auto renew” gombra, majd azt konfirmálva: https://store.playstation.com/en-hu/subscriptions.

A fentieket követve és egy kis előre látással elkerülhetők a kellemetlen meglepetések és a supporthoz való ideges telefonálgatás is.  Nem utolsó sorban pedig, itt lehet megnézni (többek között) a PS Plus lejárati dátumát is! Reméljük hasznos volt az infó és ezáltal már kevesebben fogtok beleszaladni a nem kívánt levonásokba!