HPCL 11. & 12. forduló

Ha vasárnap, akkor FIFA! Pro Clubs csapataink ismét belevetették magukat a magyar bajnokság küzdelmeibe!
A harmadosztályban nem indult jól az év az Akadémia számára, hisz a B2B ellen sajnos nem sikerült pontot szerezniük.  A javításhoz viszont keresve se lehetett volna ideálisabb ellenfelet találni, hisz a tabella utolsó helyén álló Hunbelievable F. C.-vel mérkőztek meg a srácok.

Az első mérkőzést idegenben vívta szeretett csapatunk, lássuk, hogy teljesítettek:
Némi ismerkedés után a 7. percben, Kenny passzát követően Marzej tesztelte a hazai kapust, ám a hálóőr a helyén volt és szögletre ütötte a labdát. A 15. percben, egy labda eladásnak hála, a hazai indultak meg a jobb szélen, ám a centerezést követően a támadó kicsit hosszan vette át a labdát, így Benike le tudta lopni a lábáról a játékszert.
Az első félidő első felében nagyon szépen járatta a labdát az Akadémia, magabiztosan uralta a mezőnyt, ennek következtében a 24. percben nem sok hiányzott a gólhoz: Marzej beadását követően Totti lő 4 méterről, épp hogy a kapu mellé! A 33. percben is olézhatott a szép labdakihozatalnak a közönség, az akció végén Kenny szorongatott helyzetben leadott távoli lövése azonban nem okozott gondot a hazai kapusnak. A 38. percben Benike hozza a frászt a vendégszurkolókra egy rossz kidobás után, ám hibáját hatalmas bravúrral kompenzálja; szöglet. A sarokrúgás veszélyen kanyarodik be, ám Bencsik nagyon jól helyezkedik és kibólintja a kapuba tartó labdát. A 47. percben Benike ismét nagy bravúrt mutat be egy hazai villanás után, majd a védést követő szöglet is veszélyes, ám a vendég védők tisztáznak.

Elmondható, hogy az Akadémia uralta az első félidőt, ám a két rövid zárlatért majdnem nagy árat fizetett.

A második félidő első negyed órája kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. A Hunbelievable próbálta fokozni a nyomást, ám a stabil Akadémia védelem mellett gyakorlatilag esélytelenek voltak. A 66. percben támadásban is életjelet mutattak a vendégek; Marzej tesztelte a kapust egy távoli lövéssel, ám ismét bravúrosan szögletre mentett a hálóőr. A 72. percben Bencsik ismét hatalmasat ment; egy hosszúra átívelt labdát, követő lövést blokkol arccal(!!!). A végjátékban minden megtett a győzelemért az Akadémia: a 86. percben Makaveli zavarta a szögletzászlóhoz kifutó hazai kapust, a labda Kenny elé került, ám az üres kapu irányába tartó lövését blokkolták. A 91. percben ismét Marzej próbálkozott, ezúttal 18-ról, ám a kapus ismét szögletre ütötte a labdát. A 92. percben, centikre volt a 3 ponttól a vendégcsapat! A szögletet követően, Ádám bombázott távolról, ami lepattant, de Petrik Szabi begyűjtötte és zseniális szöktette Makavelit a jobb szélen, ám a centerezését Marzej 4 méterről a kapufára lőtte.

Összességében irányított a mérkőzést az Akadémia és többet tett a győzelemért (talán csak egy kicsi szerencse hiányzott), ennek ellenére nem érdemtelenül tartotta otthon az egyik pontot a sereghajtó.

Az első mérkőzésen látott teljesítmény alapján, hazai pályán csak is a győzelem lehetett a cél az Akadémia számára! Már a mérkőzés előtt morajlott a hazai lelátó, hisz az előző meccsen clean sheetet produkáló Benike helyét a kapuban, az eddig CDM, Dave vette át!
Marzej már a 3. percben jelezte, hogy itt nem sok esélyt akar adni a vendégeknek: 18 méteres bombája épp hogy elzúgott a felső sarok mellett. A 7. percben Totti csavart távolról, ám a vendég kapus a helyén volt. Némi meglepetésre, ezt követően bő fél óráig gyakorlatilag csak a mezőnyben folyt a játék (Akadémia fölénnyel), különösebb helyzetek nélkül, ugyanis az utolsó mozdulatokba, valahogy mindig hibacsúszott. Ám a hazai szurkolóknak megérte a böjt, ugyanis következett egy varázslatos három perc: először a 42. percben Totti indította Marzejt a jobb szélen, aki megharcolt a labdáért és az alapvonal magasságából, okosan a második hullámba tette vissza a lasztit, amit Ádám sípcsonttal (xD) a hosszú felsőbe bombázott (1-0).  Másodszor a 44. percben Makaveli passzát Kenny pöckölte tovább Marzej elé, aki 17 méterről kíméletlenül kilőtte a jobb felsőt (2-0)!

Magabiztos játékkal, kétgólos előnnyel vonulhatott tehát az Akadémia a szünetre, ám a szurkolók nem mertek hátra dőlni! Felsejlett egy-két keserű emlék…

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első: egy Marzej lövéssel, ám a kígyótérről eleresztett életerős löketet, a vendég hálóőr bravúrral szögletre ütötte! Az 57. percben aztán megérkezett a Hunbelievable is a mérkőzésbe! Egy jobb oldali beadás után, jött a fejes, szerencsére a hazai kapufa védeni tudott. A 64. percben Dave valószínűleg a bajnokság bravúrját mutatta be: egy bal oldali beadást követően, a vendég csatár okosan a földre fejelte a labdát, ám a hazai hálóőr a fizikai törvények határát feszegetve szögletre mentett. A szöglet utáni csak azért nem esett le Dave újabb bravúrjától a szurkolók álla, mert még nem „vették” fel … Vérszemet kapott a Hunbelievable… Az Akadémia érthetetlen módon kicsit kapkodóvá vált, a vendégek kezdték átvenni a mérkőzés irányítását, aminek a 80. percben meg is lett az eredménye: egy baloldali akciót követően W1lliamXVII a vendégek managere varázsolja T. Bence fejére a labdát, és itt már Dave is tehetetlen volt (2-1). Kezdett forrósodni a talaj. A 85. percben egy fejes után Dave újabb bravúrja kellett, hogy őrizze az előnyét az Akadémia, majd a 88. percben, egy felelőtlen labdaeladást követően, újabb védéssel jelezte, hogy ez a három pont bizony ma „itthon” marad!

Az Akadémia tehát 4 pontot szerezett az alsóházi rangadón, kisebb megingások ugyan voltak, de összességében fölényes játékkal rukkoltak elő ezen a hétvégén!
Folytatás vasárnap az FR Squad ellen!

A mérkőzést követően az Akadémia managere Makaveli elégedetten értékelte a látottakat:
Jó meccseket játszottunk. Az elsőben ugyan benne maradt két pont, ám végre ismét sikerült kapott gól nélkül lehozni egy mérkőzést, ami külön öröm! A mérkőzés előtt akadtak gondok, hogy megtaláljuk az ideális kezdő tizenegyet, de szerencsére sikerült. Csapatként sikerült 4 pontot szereznünk, mindenkinek jár a dicséret! Büszke vagyok a srácokra! Végre elmozdultunk a kiesőzónából, ám nem dőlhetünk hátra, hiszen jövő héten már újabb kemény csata vár ránk.
Köszönjük a Hunbelievablenek a mérkőzéseket és a sportszerű hozzáállást, a bajnokság folytatására további sok sikert kívánok nekik!

Hunbelievable vezetője W1lliamXVII érthető módon csalódottan nyilatkozott lapunknak:
Összességében elégedetlenek vagyunk a mutatott játékunkkal. Voltak jó periódusaink mindkét mérkőzésen, ha a kapu előtt ilyenkor élesebbek vagyunk, 1 pont helyett 4 ponttal is zárhattuk volna ezt a két fordulót. A második mérkőzés első félidejét átaludtuk, az első bekapott gól még nem adott okot az aggodalomra, azonban a közvetlenül utána érkező második megpecsételte a hangulatot arra a találkozóra. A második félidőben összeszedettebb volt a játékunk, domináltunk is úgy gondolom és a nagy helyzetek is jöttek. Egész évben jellemző impotenciával működtünk most is a kapu előtt, amit a másik oldalon egy nagyszerű kapusteljesítmény is nehezített. Sikerült a megérdemelt szépítés, benne volt a játékban az X is, de végül ez elmaradt. Nagyon sok egyéni hibával játszottunk, ezeket büntette is az ellenfél, ahogy azt kell. A első mérkőzés már kiegyensúlyozottabb volt, úgy gondolom. Ki-ki meccs, helyzetek mindkét oldalt. Talán elfogulatlanul mondhatom, itt a nagyobb sanszok előttünk adódtak. Gól nélküli döntetlen lett a vége, csalódottak vagyunk, 6 pontért jöttünk, 3at érdemeltünk volna és 1 ponttal távozunk. Ami az ellenfél csapatát illeti, meglepően szervezett gárda képét mutatták. Nem voltak sablonos támadásaik, változatosan próbálkoztak közepén és a széleken is, ami megnehezíti a védekezést. Kapu előtt nem remegtek meg az ujjak, többnyire fegyelmezett volt a védekezésük, a kapusok pedig mindig hozzá tudták tenni azt a kis extrát, akkor amikor kellett. Gratulálunk a csakPS Akadémiának és további sok sikert nekik is!

csakPS Akadémia vs. Hunbelievable C.F.:

Pokoljárás

Botrányos első meccs, csodával határos második – a HUN Ultras volt a csakPS.hu ellenfele a magyar bajnokság másodosztályának előző két fordulójában. A találkozó igazán pikánsnak ígérkezett, hiszen a két csapatot csak a gólkülönbség választotta el egymástól a tabellán a feljutásért vívott harcban.

Érzelmi hullámvasút – talán így jellemezhetnénk röviden a csakPS.hu legutóbbi hétvégéjét. Azt azért lehetett sejteni, hogy nem lesz könnyű dolguk a fiúknak a HUN Ultras-szal szemben, arra azonban, ami az első mérkőzésen várta őket, nem lehetett felkészülni. Rögtön a meccs elején hálátlan feladat szakadt a menedzser nyakába, miután Marinho – önhibáján kívül – kiesett Attif mögül, így Gentonak a védekezés mellett a támadásépítést is magára kellett vállalnia, ami az egész találkozóra rányomta a bélyegét.
Az idegenben játszó ellenfél egy szerencsés lövéssel meg is szerezte a vezetést, erre azonban az első félidőben még válaszolt a csakPS.hu, így a második játékrészre 1-1-gyel fordultak csapatok. Arról talán, hogy mi történt a következő 45 percben, jobb, ha minél kevesebb szó esik. A csapat hat (6) gólt kapott, amit a kiesett játékos pótlása, az ellenfél beívelésekre épülő támadójátéka és a balszerencsés kapusmegoldások is alig-alig magyaráznak.

Hamvaiból feltámadó főnix
A történelmi vereség után nem volt egyszerű feladat rendet tenni a fejekben, és ismét kifutni a virtuális gyepre. A pontszerzés reménye távoli emléknek tűnt, a tisztes helytállás maradt talán az egyetlen, ami kicsit is motiválta a társaságot. A HUN Ultras azonban rögtön a második meccs elején mélyebbre ásta a gödröt: a hetedik percben újra megszerezték a vezetést.
Itt már valószínű, sokan temették volna az együttest, ám a játéktérre visszatérő Marinho az ellenfél találatára válaszul olyan kiflit tekert a bal felsőbe, hogy abból egy egész menza jól lakott volna. A káprázatos egyenlítő találat hatására magukra találtak a fiúk, ennek ékes példája, hogy Menő nem sokkal később meg is kapta szokásos sárgáját. A döntő momentumot a 78. perc hozta el, amikor ismét Marinho villant: szenzációsan sarkazott Attif elé, aki tette a dolgát, és szétbombázta a hosszú felsőt. A HUN Ultras ugyan néhány alkalommal még veszélyeztetett, de a védelem a helyén volt, így maradt a 2-1 a vendég győzelem a csakPS.hu javára.

A találkozók után a co-managert Attifot kérdeztük:
Talán mondhatjuk, hogy igazságos pontosztozkodáson vagyunk túl, bár az első mérkőzés után alighanem kevesen gondolták, hogy a másodikat megnyeritek. Hogy láttad belülről?
Üdvözlöm az olvasókat és édesanyámat. Nehéz röviden összefoglalni mindazt, ami az első meccs második félidejében történt, hosszasan elemezzük majd. Annyi biztos, hogy több problémával is küzdöttünk, ez látszódott a játékon és sajnos az eredményen is. A csapat ugyanakkor újra bebizonyította, mekkora tartása van, és két remek góllal sikerült is megnyernünk a második találkozót, ami nagyon fontos lehet a végelszámolásnál.

A harmadik és negyedik hely környéke egyre sűrűbb a tabellán. A bajnoki mérkőzések csaknem felét lejátszották már, ennek alapján hova várod szezon végén a csapatot?
A mezőny rendkívül kiegyenlített, de a sorsolásunknak köszönhetően bizakodóak vagyunk, hiszen a – papíron –  legnehezebb meccseket már letudtuk. Saját kezünkben a sorsunk, ám akkor sem szabad elkeserednünk, ha nem érünk fel a dobogóra, fontos, hogy a megkezdett úton haladjunk tovább, és hétről hétre fejlődjünk. Végezetül szeretnék gratulálni a HUN Ultras csapatának, további sok sikert kívánok nekik! Vamos csakPS.hu!

csakPS.hu vs. HUN Ultras:

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!