HPCL 9. & 10. forduló

ProClubs csapataink ismét folytatták a bajnoki küzdelmeket a HPCL-ben, több-kevesebb sikerrel… Lássuk most először, mi történ a harmadosztályban a csakPS Akadémiával:
Nehéz küzdelem várt a fiúkra, hisz a bajnokság egyik esélyesével a B2B-vel csapott össze.
Nem is indult jól a mérkőzés; a 9. percben máris megszerezte a vezetést a B2B: egy szép kiugratás után a jobb szélről érkező beadást Showgoor lő kapura, amit első Benike még bravúrral hárít, ám a kipattantót már értékesíti a hazaiak csatára (1-0). A 20. percben majdnem jött a válasz, ám Totti beadást Kenny szorongatott helyzetben kapu fölé lőtte. A 25. percben Sliki villant, ám életerős lövése a hazaiak kapufájáról sajnos kifelé pattant. Bár mezőnyben a B2B birtokolta a labdát, ám fölényük meddő volt. Az Akadémia veszélyesebben játszott és a 42. percben harmadik nagy helyzete már gólt ért! Totti gurított vissza okosan Slikinek a labdát, aki 15 méterről nem hibázott (1-1)! A félidő hajrájában a „semmiből” szerzett ismét vezetést a B2B: 11 méterről Ricky lőtte el a hosszúba a labdát, 6 Akadémista és Benike sajnos csak nézte az akciót (2-1).
A második félidőt, rögtön egy helyzettel indította az Akadémia: Makaveli cselezte be magát a bal szélen, lekészítette Davenek a labdát lövésre, ám CDM bombáját blokkolták. Az 51. percben, Benike kapitális hibája után szerencsére túljátszotta a helyzetet a hazai csapat, így marad a 2-1! A 67. percben kecsegetőt helyről végezhetett el szabadrúgást az Akadémia, ám Ádám lövését magabiztosan fogta a hazaiak hálóőre! A 83. percben, egy labdaeladás után lezárhatta volna a meccset a B2B, ám Benike bravúrral szögletre ütötte a 100%-os ziccert. A hajrában sajnos elmaradt a dráma, így a B2B egy „ikeszes meccsen” otthon tudta tartani a három pontot.

Az első meccsen nem volt szerencséje az Akadémiának, ennek ellenére bizakodva várták a hazai visszavágót a fiúk.
A mérkőzés első félórája tapogatózó játékot hozott, óvatosabban játszottak a csapatok, érdemi helyzeteket nem láthatott a nagy érdemű. A 37. percben, egy távoli Totti szabadrúgás után Sliki veszélyeztetett fejjel, ám a vendégek kapusa bravúrral hárított.  Több említésre méltó esemény nem is történt, jöhetett a fordulás.  Az 57. percig ismét eseménytelenül telt a játék, ám ekkora a semmiből Showgoor egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva a hálóba bólintott (0-1). A kapott gól, láthatóan megzavarta a hazai csapatot, aminek meg is lett az eredménye: a 65. percben egy labdaeladás után Showgoor megduplázta a vendégek előnyét (0-2). A második gól után felpörögtek az események: gyorsan szépíthetett volna az Akadémia, ám Sliki beadás után Makaveli elől bravúrral szögletre mentettek, a veszélyes sarokrúgást a kapus kiöklözte, majd a kontrából már a B2B veszélyeztetett. A 88. percben aztán ismét lyukas volt az Akadémia védelme és Showgoor feltette a saját teljesítményre a pontot (0-3).

A B2B managere Kiss László érthető módon elégedetten nyilatkozott honlapunknak:
Nem volt ám könnyű! Az első meccset minimálisan húztuk be, amiben szerepet játszhatott, hogy mérkőzésen istentelenül nagy akadozásokba kezdett a szerver több ízben is.. csoda, hogy sikerült behúzni. A bal szélsőnket a második félidőre ki is dobta a játék, az Any-t játszó CDM tehát egy szélső gondját is viselte. Szerencsére azonban szorosan ugyan, de sikerült nyerni és ez volt a lényeg!
A második meccsen csapaton belül egy fokkal jobban futottak a szerverek szerencsére. Meg is látszott, mert gyorsabban tudtuk járatni a zsugát, bár az első félidőben nem tudtunk még vezetést szerezni. Aztán beugrott az, ami a meccs hevében ritkán szokott; a taktikát kicsit megvariáltam ebben a 30 másodpercben, a támadó középpályást kidobtam a szélre és a két szélsőt is megcseréltem és így sokkal jobban elkezdett működni a dolog.  Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az új igazolásunk, aki a szélről a második félidőben három asszisztot osztott ki. Talán az ellenfelünket is megzavarta ez, de minket mindenképpen ütőképesebbé tett a dolog. Itt tényleg meg tudtuk mutatni azt, amit az elejétől gyakorlunk. Egyébként mindkettő friss igazolásunk jól mozgott a pályán, ez biztató a jövőre nézve. A hatos tehát a zsebben, sokat melóztunk érte és remélhetőleg ez a tabellán is előrelépést fog mutatni, mire felkerülnek a statisztikák!
A meccset köszönjük a csakPS Akadémiának és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!

Az Akadémia managerét Makavelit is kerestük, ám jelezte, hogy most nem áll rendelkezésünkre. Két nappal később már jóval higgadtabban értékelte a látottakat:
Nem egyszerű mit mondani a vasárnapi párharcról, szóval kezdem a sablon szöveggel: gratulálok a B2B-nek és további sok sikert kívánok nekik. Biztos vagyok benne, hogy dobogó környékén fognak végezni, jó csapatunk van.
Nagyon bosszantó, hogy ismét két vereséget szenvedtünk. Három félidőn keresztül abszolút egyenrangú ellenfelei voltunk a B2B-nek – a második meccsen a gól után teljesen összeesetünk – mégsem ért pontot. Ráadásul ezt úgy, hogy egyénileg Sliki és Makika kivételéve abszolút alul teljesítettünk. A téli szünetben Kagu felkerült az „A” csapathoz, az ő stabilitása nagyon hiányzott a hátsó sorból, de ilyen az Akadémia sorsa… Ennek ellenére még mindig nagy potenciál van a csapatban, amit a soron következő párharcokban meg is fogunk mutatni!

csakPS Akadémia vs. B2B:

Az Akadémia sajnos nem vette sikerrel az akadályt, lássuk, hogy teljesített “A” csapatunk a másodosztályban:

A bejgli- és halászlégőzös ünnepi pihenőt követően a Garden Life Esport együttesével mérkőztek meg a fiúk.
A csakPS.hu a már jól ismert nevekkel lépett pályára, egy kisebb, ám annál fontosabb változást azonban észrevehettek a nézők: a téli szünetben két, kapusposzton is bevethető játékos érkezett a csapathoz, így mindenki őszinte örömére búcsút vehettek a szurkolók a meglehetősen szerény képességű Bot Jánosoktól.
A nyitómeccs első félideje jobbára mezőnyjátékot hozott, meddő csakPS.hu fölénnyel. Az áttörésig egészen a 40. percig kellett várni, amikor egy – talán felesleges – becsúszást követően büntetőt ítélt a játékvezető, amelyet Attif magabiztosan értékesített, így a fiúk mehettek csirkézni, az ellenfél pedig közepet kezdeni. Már mindenki a szünetre készült, ám a lefújás előtt az addig kiválóan teljesítő Menő olyan vehemenciával rakott rendet a pálya közepén, hogy a bíró oda is adta neki örökbe a piros lapját. A szünet így nem a statisztikák bújásával telt, hanem a csapat átszervezésével, izgalmas és szoros folytatást várt mindenki.
Izgalomból nem is volt hiány, némi meglepetésre azonban hiába próbálta meg átvenni az irányítást az emberelőnyben játszó Garden Life, a kék-feketék sorra vezették a támadásokat. A második félidő első húsz percében két kapufát, egy üres kapus kihagyott helyzetet és egy gólvonal előtti utolsó emberes mentést jegyezhettek fel a grafomán vendégszurkolók. A meccs közbeni kommunikáció ideeső leiratát fiatalkorú olvasóinkra való tekintettel ezúttal nem közöljük.
A mérkőzés vége felé egyre nőtt a feszültség, mert az 1-0-s állás a kiállítás miatt igencsak veszélyes eredménynek tűnt, még bármi megtörténhetett. A megkönnyebbülés azonban nem váratott sokat magára, a csapatunk egy remek szabadrúgáskombinációt váltott újabb gólra, Attif második találata pedig el is döntötte a 85. percben a mérkőzést, amely így 2-0-val ért véget.

Nagy megnyugvást hozott az emberhátrányos félidő sikeresen lezárása, így jó hangulatban szervezhette át a csapatot a második mérkőzésre az immár hazai pályán játszó csapat menedzsere. A második mérkőzés ott folytatódott, ahol az első véget ért: csakPS.hu mezőnyfölénnyel. Húsz perc után jött azonban a hidegzuhany, amikor a Garden Life egy szögletet követően váratlanul megszerezte a vezetést.
Sokan már elővették volna a dezodorokat egy csípős szagú, szenvedős mérkőzést vizionálva, azonban a hazai csapat játékosai nem estek ki a ritmusból, és a korábbi meccsen tapasztalt lendületes támadófocival folytatták. A bátor játéknak meg is lett az eredménye, két jól sikerült kombináció után már 2-1-gyel fordultak a csapatok. A félidei hármas sípszó előtt azonban jött az újabb dráma, ezúttal a piros lap az ellenfél támadójának járt, miután páros lábbal tette ki Kokit a pályáról. A második félidőben sem változott sokat a játék képe, még két gólt vágtak a hazaiak úgy, hogy néhány támadásból – finoman szólva – többet is ki lehetett volna hozni.

Az év első két fordulójából érdemes kiemelni a két új igazolás, Kagu és Loris Karius parádés bemutatkozását, a szezon első clean sheet-jét (védelem!), valamint, hogy a csapat összes támadója gólt szerzett a második mérkőzésen.

A mérkőzést követően, a co-manager Attif nyilatkozott honlapunknak szűkszavúan:
Köszöntöm az olvasókat! Csapatunk hosszú téli álom után tért vissza a bajnokság körforgásába, amelyben mindenképp a 6 pont megszerzése volt a cél!Teljesitmenyünkön picit érezni lehetett a karácsonyi bejgli utóhatásait de úgy gondolom mindenképp a jobb csapat nyerte mind a két találkozót! Ezúton szeretnek minden jót kívánni a Garden Life csapatának és további eredményes szereplést! Hajrá csakPS.hu!

csakPS.hu vs. Garden Life eSport:

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!