HPCL (évzáró) 7. és 8. forduló

Eseménydús hétvégén van túl a csakPS.hu pro club csapata, miután a fiúk előbb a magyar kupában, majd a bajnokságban is a Digisport Honvéd ellen léptek pályára vasárnap este. A DVTK meccs után egy újabb bajnok aspiránssal kellett felvenni a küzdelmet.
Az Akadémia ezzel párhuzamosan az eSport Szombathely ellen készült megszerezni az első győzelmét. Lássuk, hogy teljesítettek csapataink!

Az „A” csapat mindhárom meccsén a Honvéd számított toronymagas esélyesnek, a csakPS.hu menedzserei azonban gondoltak egy merészet, és nagyot kockáztatva egy teljesen új felállással próbálták meglepni az ellenfelet a kupameccsen. A 4-3-3-as hadrend meglepően jól muzsikált: a csapat labdabiztosan, stabilan és ötletesen játszott, ennek nyomán háromszor is sikerült vezetést szerezni az első félidőben. Először Attif bombázta a hosszúba a labdát a tizenhatos sarkáról, öt perccel később Lord Juhász lőtt közelről a kapuba, majd a félidő vége előtt Gento érkezett fejjel, és bár a Honvéd sem maradt adós a gólokkal, a csapatok – nem kis meglepetésre – 3-2-es csakPS.hu-s vezetéssel vonulhattak az öltözőbe.

A második félidő ezúttal is kiegyenlített játékot hozott, egy távoli lövés azonban tíz perccel a találkozó vége előtt ismét mattolta a kék-feketék droid portását, így hosszabbítás következett. A Honvéd rutinos játékosai pontosan tudták, hogyan használhatják ki maximálisan, hogy a csakPS.hu ezen a hétvégén még kapus nélkül kénytelen játszani, és egy „finesz shotnak” hála a hosszabbításban eldöntötték a továbbjutás sorsát.

csakPS.hu vs. Digisport Honvéd

A kupamérkőzés alapján érdekes és izgalmas bajnoki folytatásra számíthattak a nézők. Az első bajnoki meccsen rögtön egy – a Honvédnak megítélt – jogos tizenegyes borzolta a kedélyeket, amit magabiztosan értékesített is a hazai csapat, így a csakPS.hu hamar hátrányba került. Ha feszült pillanatokban nem is, gólokban mindenképp szegényebb volt az első bajnoki, amelynek végén a Honvéd örülhetett ismét gólnak, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt. A védelem ismét remekelt, amelyet remekül szemléltet a meccsen bemutatott 13 szerelés, de ezúttal ez is kevés volt.

A második bajnoki mérkőzés ismét a kupameccset idézte, fél óra után már három gólt is lőttek a csapatok, 2-1-es elosztásban a Digisport Honvéd javára. Hazai pályán ismét váltott a csakPS.hu, és 4-2-3-1-es felállásban játszottak. Ennek ellenére itt jött ki igazán a két csapat közti különbség, a Honvéd többet birtokolta a labdát, emellett több helyzetük is volt. A mérkőzés érdemben a 69. percben ért véget, miután a csakPS kapusa újabb potyaszagú produkciót mutatott be. A 3-1-es végeredmény azt jelentette, hogy a csakPS-nek nem jött össze a bravúr a másodosztály egyik, ha nem a legerősebb csapata ellen.

csakPS.hu vs. Digisport Honvéd

A csakPS.hu-nak ezúttal nem jött össze a bravúr, és három vereséggel zárták az évet. Lássuk, az Akadémia mire jutott az év utolsó két mérkőzésén.

Az eSport Szombathely Bar felé tartó csapat igen elszántnak tűnt. A Totti, Marzej csatársor már a bemelegítésnél gólra éhesnek tűnt, jobb oldal a kupameccs után ismét Petya felségterülete lett, Makika korát meghazudtoló nyugalommal készült felhúzni a védelmi falat, Kagu pedig meghatottan készült a búcsúmeccsére (ezúton is gratulálunk az „A” csapathoz való szerződéshez)!
Az első negyed óra ismerkedő gurigázását hozott, majd gyorsan lecsapott a hazai csapat: a jobb szélen húzták meg a szombathelyiek, jött a menetrendszerű beadás, melyet tizenegy méterről Baráth (Ádámra támaszkodva…) fejelte Benike kapujába (1-0)! Nem túl jó kezdés… Az Akadémia próbált ennek ellenére is türelmesen építkezni,  ám a 27. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek,_most bal oldalról jött a beadás, ám a fejes jócskán célt tévesztett. A játék képe nem sok változott, az Akadémia uralta a mezőnyt, a szombathelyiek meg veszélyeztettek… A 38. percben egy labda eladás után a felső léc hárított Benike helyett, majd a kipattantót a liga legfiatalabb kapusa  ütötte szögletre! Meleg helyzet volt… Az eSport Szombathely fokozta a nyomást, hajtott a második gólra; egy szabadrúgás után, megint Benikének kellett nagyot védeni, a szögletet pedig Akinnnyo bólintatta mellé. A 44. percben viszont megtört a jég! Egy szabadrúgás után Sliki látott meg egy passzsávot, ami talán nem is létezett és 6 ember gyűrűjében 5 ellenfél játékoson keresztül, valami egészen hihetetlen módon Pippo  Totti elé varázsolta a labdát, aki 12 méterről védhetetlenül bombázta be a jobb felső sarkba (1-1)! A 47. percben a hazaiak még egy szabadrúgással megpróbálták megtréfálni Benikét, ám kapusunk jól zárta a rövidet!
Igazságos döntetlennel vonultak szünetre a csapatok, hisz az Akadémia meddő mezőnyfölényét (63%-37%), a szombathelyiek gyenge helyzetkihasználással (9/3 vs. 2/2) kompenzálták.
A második félidőben már megérkezett rendesen a meccsbe az Akadémia! A mezőnyfölény most már, határozottabb védekezéssel és kombinatív játékkal párosult! Az 58. percben Marzej lőtte kapásból kapura Makaveli beadását, és csak centikkel tévesztett célt. A 75. percben ismét Marzej volt nagyon aktív, egy kilépés után még szerelték, ugyan, ám rögtön visszaszerezte, majd egy csel után visszapöckölte Davenek a labdát, ám a CDMünk lövést sajnos fogta a hazai kapus.  A 87. percben, aztán a szombathelyiek is jelezték, hogy nem adták fel a második félidőt, Catomio egy kiugratás után tisztán lőhetett 15 méterről, ám Benike bravúrral hárította. A kontra során Makaveli sajnos hosszan ugratta ki Marzejt, így a kapus fel tudta előle szedni a labdát! Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött a DRÁMA!!! A 91. percben, Makika (a mérkőzésen már sokadjára) zseniális lopta le a labdát az ellenfél támadójának lábáról, majd egyből jobbra passzolt Petyának, aki gondolkodás nélkül balra forgatta Ádámnak. A korábban TOTWbe is bekerülő LB egy fejessel továbbította a labdát a félpályánál helyezkedő Makavelinek, aki egy Tottival való kényszerítő után meghúzta a bal szélt… 3 másodperccel a jelzett hosszabbítás után jött a lapos beadás, amire Marzej úgy csapott lett, mint egy igazi ragadozó az áldozatára és elpöccintette a hosszú sarokba (a labda stílusosan még a kapufát is érintette) 1-2!!!! Meg van az Akadémia első győzelme, mely a második félidőben mutatott játék alapján egyáltalán nem érdemtelen!

Örömmámorban úszva várták a visszavágót a srácok. Az első félidőben ugyan még keresték önmagukat, de a második félidőben már a sokat gyakorolt játék lépett életbe, aminek meg is lett az eredménye. A munka fele kész lett!

Ennek megfelelően önbizalomtól duzzadva kezdték a második mérkőzést a fiúk, a 11. percben, Marzej és Makaveli, majdnem megismételte a „győztes gólt”, ám a szombathelyi kapus pont el tudta lopni a labdát Marzej lába elől! A 24. percben egy okos szabadrúgás után Sliki éles lövését mentették szögletre a vendégek. Két perccel később ismét Sliki helyzetben, ám Petya zseniális beadása után a kapufára bólintott. A 32. percben egy félpályás labdavesztés után, Caomio lépett ki üresen, Bencsik ütemet téveszt, tizenegyes. A büntető Akinnnyo higgadtan jobbra helyezi (0-1). A semmiből szerzett vezetés az eSport Szombathely. A hátrány nem zavarta meg a hazai csapatot, továbbra is uralta a meccset, ugyan az utolsó percekben, egy szabadrúgással és egy beadással, a szombathelyiek is feltűntek a hazai tizenhatos környékén, ám Totti 48. percben – lesről – rúgott kapufája jelezte, hogy az Akadémia nem adja fel.
Jó első félidőt láthatott a hazai publikum, a gólt leszámítva, mindenben jobbak voltak kedvenceik.
A második félidőben nem is váratott magára sokáig az egyenlítés! A 49. percben, Dave tanári labdaszerzését, gólpassza követi; Marzej 18-ról elemi erővel bombázz a hosszúba, természetesen a kapufát érintette a labda (1-1). A középkezdést követően Akinnyo villant, ám Marzejjal ellentétben ő nem talált kaput. Rá két percre Marzej megy el harcosan a bal szélén, beadása után Sliki lövését blokkolják, Dave ismétlő bombáját pedig a vendég kapus hatástalanítja; szöglet. Az 55. percben a szombathelyiek veszélyeztetnek, ám a lövést Kagu szögletre blokkolja. Ezt követően kicsit kapkodóvá vált a játék, melyben a szombathelyiek voltak veszélyesebbek, a 71. percben, hatalmas Beni bravúrt láthatott a közönség. A 79. percben, egy 50 méteres Makika kiugratást követően, Totti lőtt nem sokkal fölé. A 84. percben újabb esély nyílt az Akadémia előtt! Teljes fölöslegesen csúszott oda Mesrine Bencsinek a hazai alapvonal közelében, egyből villant a piros. A 85. percben egy szépen felépített jobb oldali akciót követően Petya adott be pontosan, Totti lövését azonban kapufára tolta a vendégkapus, két perccel később Dave téved centiket, a szép labdaszerzését követően. A DRÁMA a 93. percben AKINNYO lábában maradt, így 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

A lefújást követően, a szombathelyi manager Desics Nobert értékelte a látottakat:
Igazából nem tudtuk milyen csapat ellen játszunk, milyen stílust képviselnek, így a magabiztos labdabirtoklásos játéka az ellenfélnek meg is lepett minket.

Első meccsen a megszerzett vezetés után próbáltunk picit hátrébb állni, helyzetek szinte ugyan úgy oszlottak meg. A meccs végéről sajnos nem tudok mit mondani, mert kidobott a játék. Szerintem egy döntetlen lett volna a legigazságosabb eredmény, de sajna így alakult számunkra.
Második meccsen ugyan az a játék folyt, hasonló helyzetekkel, ott szerintem a döntetlen megint csak egy reális eredmény. Talán egyetlen negatívum hogy a LAMunkat igazságtalanul állították ki, a játék hibája miatt. Köszönjük a meccseket és sok sikert!

Makaveli az Akadémia managerét az ünneplő csapattól hívtuk félre:
Először is gratulálok a srácoknak az első győzelemhez, keményen edzettek a héten, és ez végre meglátszódott a játékunkon, kivétel nélküli kiválóan teljesítettek. Az első meccs első félidejében ugyan még kerestük magunkat, de onnantól domináltuk a párharcot, az egyetlen hiányérzetem csak az elhullajtott két pont miatt van. Benike, Petya, Dave, Marzej és Makika TOTW közeli teljesítményt nyújtott, remélem minél többen be is kerülnek a hét álomcsapatába, mert nagyon megérdemelnék.  Végezetül szeretném itt is a legjobbakat kívánni (ex)managertársunknak Kagunak, aki 2019-et, már a csakPS.hu csapatába fogja kezdeni! Sok sikert Kagucy!

csakPS Akadámia vs. eSport Szombathely

A győzelmi mámor a játékosokat olyannyira megihlette, hogy Dave vezetésével özönlöttek a mémek! Íme a legjobbak!

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!