Belekóstoltunk a Magyar Kupa légkörébe!

A HPCL keretein belül zajló Magyar Kupa legjobb 32 csapata között nehéz feladat várt a csakPS Akadémiára; a másodosztály egyik favoritjával a DVTK eSporttal kellett megküzdeniük a srácoknak. Az „A” csapatnak hála, jól ismertük őket az előző fordulóból

Az Akadémia felforgatott kezdővel állt ki a kupameccsre. A csatársorban tétmeccsen először a Kenny & Marzej duó rohamozott, mögöttük Ádám igyekezett villogni a CAM szerepében. A jobb szél hálátlan szerepköre Petyára hárult, a védekező középpályás posztját Petrik töltötte be. A védelem bal oldalán Totti tűnt fel régi-új szerepkörében, a párja RB-ben Makika volt, a középső védelmet pedig az Oli, Aszodiba duó biztosította. A kapuban is újoncot avattak Kagu személyében!

Az előjelek bíztatók voltak, hisz a bemelegítő meccsen 3-0-ra sikerült felülmúlni a szintén másodosztályú FUTPark Lions csapatát.

A DVTK viszont más kávéház:
A 3. percben egy középpályás labdavesztés után, pillanatok alatt odaértek a kapu elé a diósgyőriek, ám szerencsére Kagu a helyén volt. A 9. percben a vendégek, szinte lemásolták a 3. perc eseményeit, azzal az „apró” különbséggel, hogy ezt a ziccert már sikerült gólra váltani: „Guti” találatával 0-1!
A 19. percben, aztán jelezték a srácok, hogy nem adják fel ilyen hamar a küzdelmet! Egy jó csel után Marzej lőtt kapura 18-ról, ám a vendég kapus bravúrral védett. A 25. percben egy vendég szöglet okozott komoly zavart a hazaiaknál, a szétzilált védelem ellenére, szerencsére nem  sikerült a piros-fehéreknek megduplázniuk az előnyt. A 30. percben, újabb hazai lehetőség kapcsán ugrott talpra a publikum: Ádám okos labdaszerzését, Kenny tette vissza a CAMnak, ám Viorel kapus sajnos ismét bravúrral védett. A szögletet Makaveli varázsolta Ádám fejére, ám kicsit erőtlen fejese nem okozott nagy gondot a vendégeknek. Viszont a közösség lázba jött, érezték, hogy a srácok hajtanak becsülettel, zúgott is a „Hajrá Akadémia”! Kellett is a bíztatás, hisz a szöglet utáni kontránál Kagunak kellett ismét bravúrral védeni… Lüketető izgalmas mérkőzés láthatott a nagy érdemű, veszélyes helyzetekkel. A 35. percben, aztán egy újabb „tipikus” DVTK támadás után, Fatal1ty vette be Kagu hálóját 0-2! Eldőlt? Szerencsére nem; a  41. percben, a kicsit megzavarodott és szétesett Akadémiát ismét Kagu mentette meg a góltól: egy erőtlen fejest fogott magabiztosan! Az első félidő utolsó percére még jutott egy szokásos Kagu védés, így a diósgyőriek elégedetten, 2-0-ás vezetéssel vonulhattak szünetre. Vezetésük egyáltalán nem érdemtelen, ám az akademisták is taps mellett mehettek pihenni, mely jól jelzi, hogy az osztálykülönbség ellenére, becsülettel küzdöttek a fiúk.

A második félidő elején, tovább támadott a DVTK, le akarták zárni a meccset. A 49. percben egy felelőtlen labdavesztés után, Totti blokkolt az utolsó pillanatban. Majd a szögletet, Kagu ütötte bravúrral szögletre, az ismétlésnél pedig megint parádézott! Sorra jöttek a vendég lehetőségek és a „Kagu percek”, küzdött becsülettel az Akadémia, de a fegyelmezett diósgyőri védekezésre, és a gyors kontrákra nem nagyon találta az ellenszert. A 76. percben, a DVTK végleg lezárhatta volna a meccset, ám a hazai felsőlécről szerencsére kifele pattant a labda. A 85. percben, egy „makavelis”nagy bedobás után, Marzej fejese tévesztette el centikkel a célt. A 89-ben Aszodiba zseniális indítása után, Petya centerezett, ám Ádám fejesét, sajnos védte a vendég kapus, így a szépítés sem jött össze! csakPS Akadémia – DVTK 0-2, a diósgyőriek jutottak a legjobb 16 közé!

A mérkőzést követően először a hazai manager Makaveli állt a rendelkezésünkre:
„Gratulálok a fiúknak, jól küzdöttek, ám ez ellen az erős Diósgyőr ellen, most sajnos csak ennyire futotta! Örülök, hogy a kupában is pályára tudtunk lépni és lehetőséget adhattam eddig kevesebb szerepet kapó játékosoknak is! Külön kiemelném a kapusunkat Kagut, aki parádézott az első tétmeccsén, valamint Balázst, akinek végre összejött a bemutatkozás. Sok sikert kívánok a Diósgyőrieknek a továbbiakban!”
Az év utolsó (két) tétmeccse következik vasárnap. Mennyire nyomja a nyeretlenség a csapat vállát?
Igazán kedves kérdés, köszönöm… Már gőzerővel készülünk a szombathelyiek ellen, a kupa meccs is igazából ennek a jegyében telt. Az elképzelések és a tervek már meg vannak, mindent meg fogunk tenni, hogy 6 ponttal zárjuk az évet.

A vendég csapata vezetője Porsche Endre értelemszerűen elégedetten nyilatkozott oldalunknak:
Annak ellenére, hogy egy osztállyal lennebb szereplő együttes ellen kezdtük meg a kupa szereplést, nem engedettük meg magunknak, hogy félvállról vegyük a találkozót, viszont szerettük volna minél hamarabb lezárni. Ez sikerült a hazaiak jó támadási ellenére is, mivel az utolsó passzoknál nem volt szerencséjük. A második félidőben a mezőnyfölény ellenére nem sikerült a támadásainkat gólra váltani, viszont úgy érzem magabiztosan vettük az akadályt. Szimpatikus csapat benyomását keltették, remélem a bajnokságban jobban tudnak érvényesülni. Sok sikert kívánok a továbbiakban nekik!

csakPS Akadémia vs. DVTK

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!