Mini interjúk!

Ahogy már beszámoltunk róla, vasárnap lezajlott a HPCL első (két) fordulója. Csapataink eddig veretlenek!
A liga, hétről-hétre osztályonként kihirdeti a forduló álomcsapatát (Team of the Week). Kezdésnek rögtön három játékosunk is bekerült!
A másodosztályú csakPS.hu csapatából Lord Juhász, a harmadosztályú csakPS Akadémiából Doktor Kongó és Bencsik Tamás.
Őket kaptuk most el egy-egy rövid interjúra:

Lord Juhászt (hol máshol), az edzőpályán értük utol, épp a tizenegyeseket gyakorolta.
– Lord Juhász! Gratulálunk, hogy bekerültél a hét csapatába! A mérkőzések után, megfordult a fejedben, hogy beválogatnak?
– Köszönöm, nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy bekerültem a hét csapatába. Mivel első bajnokim volt, arra koncentráltam, hogy jól sikerüljön a bemutatkozás, és nem azon gondolkodtam, hogy akkor TOTW (Team of the Week – a szerkesztő). A mérkőzések után azt gondolta a csapat, hogy indulásnak jó volt, azonban volt egy hiányérzetünk, mert a csapat első fele nem volt túl hatékony és még voltak kommunikációs hibák is (én rúgtam a tizenegyest, amit kihagytam, de a kijelölt tizenegyesrúgó nem is én vagyok). A hét elején néztem a statokat és akkor már annak örültem, hogy Attiffal a számok alapján hasonlónak láttam a teljesítményemet, ami szerintem jó értékmérô, de nem jutottam ennél tovább.

– A felkészülést még az Akadémián kezdted, ám kitartó munkával sikerült bekerülöd a csakPS.hu keretében! Volt a sikerednek valami titka? Milyen tanácsot tudsz adni az Akademistáknak?
– Igen, ez a két-három hónap elég intenzívre sikerült!  Emlékszem még az első Akadémiás próbajátékra, ami kifejezetten jól sikerült, már meccs közben elkaptam valami olyasmit, hogy “láttad, amit írtam?” és utána is ment a zrika, hogy “akkor most ellőttem az összes puskaport vagy maradt még a többi meccsre is?”. Ez alapján azt éreztem, hogy jó helyre kerültem és hasznos is lehet, amit csinálok, utólag is köszönöm a támogatást. Az, hogy átkerültem az elsô csapathoz szerintem több dolognak együttesen köszönhetô. Az Akadémián végzett közösségépítés és szervezômunka, ami behúzott ebbe a hobbiba/amatőrsportba, és megüresedô pozíció elengedhetetlen volt, ami talán rajtam múlt és nekem bevált, az a visszajelzések felhasználása és a fejlôdni akarás, statok videók nézése, célok kitûzése. CAM-ként kezdtem és most ST-t játszom, ami azért egy váltás is volt. Utolsó gondolatként köszönöm a jelenlegi csapattársaimnak a türelmet és a biztatást, azt gondolom, vasárnap tényleg sikerült megérkeznem!  (szélesen mosolyog – a szerkesztő)


Kongó Doktor épp a fizikoterapeutától lépett ki. Mielőtt beszállt volna a szolgálati mentőautójába, két kérdésünkre még válaszolt.

– Kongó Doktor! Gratulálunk, hogy abszolút újoncként beválogattak a hét csapatába. A két meccsen kapott 1 gól is bizonyíték, hogy jól működött a védelem! Te, hogy láttad a csapat teljesítményét a dunaújvárosiak ellen?
– Köszönöm szépen, a csapat nélkül nem tudtam volna elérni ezt az eredményt. Nagyon sokat edzettünk, hogy tökéletesítsük a taktikánkat, nagyon sok fejtörést okoztunk az edzőknek, de a sok munka részben meghozta a gyümölcsét és a védülmünk helytállt az első komoly tétmeccsen. A csapat többi egysége is jól szerepelt védelem szempontjából, mert az ellenfélnek először rajtuk kellet (volna) túljutniuk. A felállásunkon és taktikánkon még sokat fogunk javítani a jövőben és 110%-al többet fogunk beleadni minden elkövetkezendő meccsbe.

– Kisebb sérülés miatt, sajnos ki kell hagynod a most vasárnapi Goalcutters elleni párharcot! Üzensz valamit a CB társaknak? Mit tanácsolsz nekik?
– Sajnálom, hogy ki kell hagynom a bajnokság következő fordulóját, de a csapatban remek és sokoldalú cserejátékosok vannak, akik tökéletesen tudják helyettesíteni a kiesett játékosokat. Korábban játszottunk a Goalcutters ellen, akkor 2-2-es döntetlent értünk el ellenük, első felidőben kiépítettünk 2 gólos előnyt, amit bravúrosan le tudtak dolgozni. Most szeretnénk hasonló eredményt elérni az első félidőben, csak a második játékrészben kell jobban koncentrálnia a csapatnak és akkor megszerezhetjük a győzelmet. Védőtársaim fegyelmezett és áthatolhatatlan betonvédelmet fognak alkotni. Izgalmas forduló lesz.


Bencsik Tamást a Groupama Aréna közeli vendéglátóegységben invitáltuk egy sörre, és készséggel állt rendelkezésünkre (lehet, most már mindenkit sörrel kellene kínálni?! – a szerkesztő).

– Tamás! Gratulálunk, hogy bekerültél a hét csapatába! Az Akadémia egyik fő pillére vagy, folyamatosan stabil teljesítményt nyújtasz, ennek ellenére a hétvégi meccs után elégedetlen voltál magaddal! Mindig ilyen (ön)kritikus vagy?
Először is szeretném megköszönni a vezetésnek, hogy érdemesnek találtak rá hogy a csapat tagja legyek. Nekem még nagyon új a Pro Clubs mód, de talán egyre jobban beletanulok.
Ami mérkőzést illeti, volt bennem némi drukk, még akkor is ha ez “csak egy játék”. Ahogy a valódi úgy a virtuális futballpályán is csak a győzelem elfogadható számomra. Nagyon nehezen viselek el bármiféle vereséget, azt hiszem erről tudnának a többiek mesélni (hangosan nevet – a szerkesztő). Mind a két mérkőzés alatt úgy éreztem, hogy jobbak vagyunk a dunaújvárosiaknál és hogy meglesz a 6 (de minimum 4) pont. Ami a saját teljesítményemet illeti az már érdekesebb… Nem éreztem azt, hogy totw-t érő csodát tennék a posztomon. Visszanézve a meccseket még mindig kissé csodálkozom is az elismerésen, pláne ha figyelembe vesszük hogy egy elpasszolt labdámból kaptuk a gólt. Minden esetre köszönöm az elismerést, de a lényeg a csapat minnél jobb helyezése, ha ez mellé párszor beesik még egy totw tagság az csak hab lesz a tortán.

– Vasárnap a Goalcutters ellen léptek pályára! Mit vársz magadtól és a csapattól?
Magamtól mit is várhatnék mint kapott gól nélküli meccseket! Bár persze ehhez egyedül kevés vagyok, az egész csapatra szükség lesz. Nehezebb meccsekre számitok, de ha jó napot fogunk ki, bárki ellen lehet esélyünk. Fiatal a csapat, nagyon az elején vagyunk de biztos vagyok benne, hogy fogunk mi még meglepetést okozni! Hajrá Akadémia!

Mégegyszer gratulálunk a Team of the Week tagjainak!
Az első fordulóról szóló összefoglaló cikkünket itt találjátok: http://csakps.hu/2018/11/19/veretlenul/

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!