Kagu csakPS naplója – I. rész

Sziasztok!

Kicsit bemutatkoznék a véleménycikk írása végett, mert inkább meglátások és tapasztalatok alapján készült, nem egy teszt alaposságával:
Kagu vagyok, volt alkoholista és visszaeső mániákus gamer és vikodin függő, na viccet félretéve…

Beszéljünk kicsit a múltról, ami platformfüggetlenségtől a PS4-ig fog terjedni. Réges-rég egy messzi-messzi „időszakban” amikor megjelentek a Battle Royal játékok, én békésen toltam a Battlefield részeket, miközben újjal mutogattam a COD-os csoportokra (igen BF táborban élek), megjelent a PlayerUnknown’s Battlegrounds, azaz PUbG. Azonnal beszippantott, ezt a 3.5 (+) millió egyidejű játékosszám jelezte, hogy a Battle Royal műfaj éppen hatalmas lépést fog előre tenni. Sok-sok játékóra (500+, nem vallok be többet) után belefáradtam kicsit és vettem meg a PS4 Pro-m, mert fájt a sok elmulasztott exkluzív játék (mindenki nyugodjon meg! Pótoltam mindegyiket IS!)!

Itt érkezett a Fortnite, ami akármennyire is akartam srácok… nem jött át, háromszor töröltem és tettem vissza, de sehogyan nem tudtam azonosulni vele: delete…

Majd megjelent a Battlefield V béta, számomra zseniális és lehengerlő volt (grafika és játékmenet), ami még mindig nem ért fel a Bad Company 2 rombolásához, de a BF3 és a BF4 szintjét hozta már. Sajnos (én szeretem nagyon) a Battle Royal része nem került terítékre, és a hallottak alapján, talán nem is lesz valami jó, de csak pozitívan, mégis csak BF fan vagyok.

Jött egy kis FIFA 19 és PES 19, ezek közt nem vagyok hajlandó dönteni és nem is leszek, mindenki tudja mi miért jobb, mint a másik, mindkét demót ronggyá játszottam és én tudom mi kell nekem…mind a két játék a zsákban lesz (nem, nem vagyok meleg, eskü). Ezek közt van a Fifának a köznyelvű Battle Royal modja, ami érdekes és izgalmasnak ígérkezik, de nem próbálhattuk ki ezt sem…

Mindeközben berobbant a Spider-Man és a barátnőm életéből elragadott engem egy 50 órára, mihelyst platináztam vissza is zökkentem a kis életbe, erre jön egy mail, hogy Call of Duty Black Ops 4…

Ez váratlanul ért, mivel eszem ágában sem volt egy story nélküli AAA-s játékot kipróbálni, ami 21 ezer magyar kékhasút hajt be maga után. A mail este jött miközben ezerrel nyúztam a Middle Earth Shadow of War-t, hogy bekerüljek itt is a Platinások Hall of Fame csarnokába.  Éjfél tájt volt, mondom alszok, de valami piszkált… beütöttem a redeem code-ot a PS store-ban, tudtam, hogy hibát követek el, de download… 33 Giga… úgyis alszom, hadd jöjjön.

Reggel, el is feledtem mindent, cigi&kávé, ahogy egy megkeseredett magyar, elkezdtem a szürke napot.
Benyomom a PS-t, mert, ha játszol, ha nem…annak menni kell! Ugye? 😊
Semmi kedvem nem volt éppen platinázni és megláttam a COD4 béta kiírást, rámentem.
Semmit nem tudtam a COD BO4-ről onnantól, hogy mondták lesz Battle Royal és nem lesz story, itt kárörvendtem kicsit, vagyis „hater” szívem diktálta, hogy nesze nektek, jöhettek BFV-re. 😊

Itt kezdődik az eddig szinte semmit nem tartalmazó irományom:


Elindult a COD BO4 Battle Royal!

Nem tudtam mi mit jelent és mire való, csak a lakatokat szidtam a játékmódokon, meg amúgy is egy COD, tehát ez természetes volt tőlem. A töltőképernyő után helikopter csapat fogadott egy térkép felett, itt sem voltam még képben, kiírta: nyomj négyzetet. Itt kaptam szikrát, amikor kinyílt a wingsuit, ez a BATTLE ROYAL mód!

Leértem és egy CSODÁLATOS látvány (a battle royal-ok változó (khm…) özönében) fogadott, nem hittem el, hogy ez ilyen szép, ennyi fps-el. Futottam pár kört a házakban, felcuccoltam magam és indulás ölni, bedaráltak…

Elkezdett érdekelni, az adrenalin ment felfele bennem a játék körének vége fele! Ez kellett!! Hiányzott!!!

Találtam járműveket, nem erősek, de nagyon jól vannak belőve az elpusztításuk terén, tehát nem vagy egyszemélyes páncélos hadsereg. A térkép meg ZSENIÁLIS, a volt COD pályákat gyúrták össze figyelemre méltó pontosággal és részletességgel. A fegyverek jók és kevésbé, de jól modolhatóak. Vannak egyéni „perkek” (képességek) amiket egyszer-egyszer alkalmazhat az ember az adott szituációban, a lopakodás nagyon precíz lett, szinte „kém” is lehetsz már és a fedezékek fontosága végre, azt hozza, amit a PUbG és a Fortnite nem nagyon adott át. A környezet felmérése fontos a Battle Royal játékokban és itt kiemelt fontosságot kapott. Egy szó, mint száz megrendült a hitem, COD BO4 érdekesnek ígérkezik. Solo, Duo és Squad játszható az igencsak nagy térképen, ahol egyelőre „csak” 80 játékos feszül egymásnak. Sok extrát ígért a fejlesztő gárda és hosszú támogatást tervez a játékra (remélem ez nem egy évet jelent náluk, mint eddig). Elméletben és az ígéretek tömkelegében mondták, hogy rengeteg extra vár még ránk.

Mindenegybenvanésjónaktűnik:

  • A játék pörgős, camperek Mekkája is lehet a fedezékek és a környezet végett.
  • A járművek földön-vízen-levegőben vannak (van helikopter, ami sok káoszt és fun-factort fog szülni!)
  • Fegyverek a szokásos modern COD sémát adják vissza (kinek jó, kinek nem…)

Azt kell mondjam, egyszerű és nagyszerű Battle Royal mókát rakott elénk a csapat, és amit kiemelnék, hogy nagyon jó az irányítása PS4-en, tehát arra is lesz meg véve.
Lehet ez lesz a battle royalok királya?!


Utóirat(ok):

Aki csapatot keresne majd a későbbiekben bármilyen játékkal kapcsolatban vagy egyszerűen egy jó társaságot szeretne maga mellé, az csatlakozzon a csakps.hu PlayStation Magyarország csoportjához, ahol játékokat és havi ps plusz tagságokat is sorsolunk ki megszabott mérföldkövek elérésekor és versenyek szervezése céljából (csak PS4 játékok és persze legtöbbje használt, de kifogástalan állapotú).

Amint a létszámunk és a társaság is megengedi (Nem Kötelező), adományok gyűjtésének szervezése is terítéken lesz a rászoruló emberek és gyermekek részére. A társaság most alakult meg hivatalosan, mindenki véleménye számít ez a csoport értetek van!

Köszönöm, hogy elolvastad! Véleményeteket lentebb várjuk!

Kagu voltam, csakps.hu legyen veletek!

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!