Izgalom, profizmus, HPCL!

A Hungarian Pro Clubs League negyedik szezonja lezárult és csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a „fifás” srácokról! Izgalom, gólok hada, hihetetlen végjáték. Lássuk, mi történt a „végén”:
Mindenekelőtt a legfontosabb; a bajnoki címnek a Zylex Esports gárdája örülhetett – neki ezúton is gratulálunk – kíméletlen és magabiztos hajrájuknak hála, kétség sem férhet a megérdemelt sikerükhöz. Az ezüstöt érő pozícióban fergeteges hajrával Puskás eSport csapata végzett, a bronzérmet pedig az utolsó fordulóban a dobogó harmadik fokára visszaeső MTK Budapest eSport tudhatja magáénak. Pedróéknak üzenjük, hogy ha most kicsit keserű is a bronz, de legyetek büszkék rá! Jövőre egy jobb hajrával meg lesz az arany!
A negyedik helyen a Csiga FC ért célba az ötödik pedig csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően a Hartmann eSport lett a TFSE Esport csapata előtt. Az előző szezon bajnoka végül sikeresen feljött a középmezőnybe és a hetedik helyen végeztek, szintén jobb gólkülönbséggel előzve meg a Hungrian Unity gárdáját. A kiesés elől megmenekült a Dr. Relax Esport is, végül a tizedik, osztályzós helyen az eSportbusz Csepel FC végzett. Idén nem tudott megmenekülni a kiesés elől a Titanium Cloud e-Sports és a Genesis eSport csapata sem.

A HPCL 4. szezonjának gólkirályi címét Gódor Donát (Zylex Esports) szerezte meg 25 találattal, a második helyezett Leikauf Norbert (Puskás eSport) lett 22 góllal, a harmadik helyen pedig Vasember (Csiga FC) futott be, aki 20 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját.

A bajnokság legtöbb gólpasszát Jakab Szabi (Dr. Relax Esport) adta, szám szerint 12-t, a második helyezett Czuppon Sanya (Puskás eSport) és Büki Jana (Puskás eSport) lett 10-10 assziszttal.
A Kulcspasszokat illetően Lyézus (Csiga FC) végzett az élen helyzetet okozó 33 átadásával, a második Büki Jana (Puskás eSport) lett 32 egységgel, a dobogó harmadik fokára pedig Pedro ért fel 31 kulcspasszal.

A Bajnokság legtöbb szerelése Kárpáti Krisztofer (MTK Budapest eSport) nevéhez fűződik 48-cal, a legtöbb labdaszerzést pedig Kiss Alex (Puskás eSport) jegyezte, aki 67 alkalommal előzte meg ellenfeleit.

A szezon legtöbb védése Gella (Csiga FC) nevéhez fűződik, aki összesen 140 alkalommal mentette meg csapatát a góltól.

Ezek függvényében pedig a szezon álomcsapata:
Gella (Csiga FC)
Latyak (MTK Budapest eSport), Adam (Csiga FC), Mészáros Roland (Hartmann eSport), Igiboy (Puskás eSport)
Kiss Alex (Puskás eSport), Majorosi Krisz (MTK Budapest eSport), Don Vata (Hartmann eSport), Lyézus (Csiga FC)
Gódor Donát (Zylex Esports), Leikauf Norbert (Puskás eSport)

Lássunk néhány érdekesebb statisztikát a szezonból:
– Az első osztályban a mérkőzéseken összesen 518 (!!!) gólt láthattak a nézők.
– A szezon TOP átigazolása Divi csapatváltása volt, az Európa Bajnokság álomcsapatába is bekerült játékos 100 millió VPG Coinért(a bajnokság oldalának virtuális fizetőeszköze) igazolt a Wonder Stag e-Sports-tól az MTK Budapest eSporthoz a szezon közben.
– Ebben a szezonban összesen 30 csapat indult, közel 600 játékossal.

Bár az I. osztály versengése véget ért, de szerencsére nem maradunk efoci nélkül:

– Hátra van még a Magyar Kupa döntője, ahol a Puskás Akadémia a másodosztályú Nice Gaminggel fog megmérkőzni!
– Szintén nem fejeződtek még be a másodosztály küzdelmei sem, ott 3 forduló van még hátra.
– A nyár folyamán a Magyar csapatok a HPCL Summer Challenge nevű tornán fognak még megmérkőzni.

Végezetül mit várhatunk az 5. szezontól?
– A következő szezon már a FIFA 19-ben kerül megrendezésre, az indulás várhatóan október vége, november eleje.
– A következő idényre már 8 csapat jelentette nevezési szándékát, köztük a Honvéd e-sport szakosztálya is.

Mit szólnátok egy csakPS.hu csapathoz? Lenne kedvetek játszani? Beszállnátok a csapatba? Várjuk válaszaitokat a facebook oldalunkon privát üzenetben: www.facebook.com/csakPS.hu

További érdekességekért látogassatok el a HPCL facebook oldalára: https://www.facebook.com/hungarianproclubsleague

A magyar bajnokság és a hozzá tartozó kupák, valamint statisztikák: https://virtualprogaming.com/hpcl

Amennyiben közelebbről ismerkednétek meg velük, olvassátok el a szervezetet bemutató cikkünket: www.csakps.hu/2018/06/08/bemutatkozik-a-hungarian-pro-clubs-league/