Interaktív film, nem csak rajnogóknak!

A Planet of The Apes: Last Froniter a PlayLink mostohagyermeke! Látszik, hogy még korai fázisban készült, hisz az olyan fokú interaktivitást, mint a Hidden Agendában, vagy a Knowledge is Powerben itt nem tapasztalhatunk. Bár a couch coop multiplayer itt is játszik, ám gyakorlatilag ez csak közös, illetve többségi döntésre szorítkozik, a Hidden Agendával ellentétben itt nincs competitve mód, és személyre szabott feladatok. Ennek következtébe akár társaságban is elég a single player mód és megbeszélés alapján lehet dönteni az adott szituációban. A játék –a többi playlinktől eltérően – engedi a joystick használatát is.

Egy élvezetes, kb. 2-3 órás interaktív filmről van szó, mely folyamatosan döntések elé állítja a játékos(oka)t. A döntéseknél nincs „határidő” így nyugodtan végig lehet gondolni. Bár magyar szinkront (és feliratot) nem kapott a játék, ám az angol nyelvezete könnyen érthető!

A történet több befejezéssel is zárulhat, melyre a korábbi döntések is hatással vannak. A játék során az az érzése az embernek, hogy igazi hatása nincs a történetre, és az események java „scriptelve” vannak, ám ez csalóka. Sokszor csak később derül ki, hogy egy-egy döntésnek mi a későbbi hatása, de  természetesen vannak kötelező jelenetek, melyen semmiképp nem lehet változtatni.

A történetről nem írnék sokat, hiszen az adja a sava borsát a játéknak, ám nagyon jól illeszkedik az új Majmok Bolygója trilógiába, egy lassabb indulás után meg van benne a kellő feszültség és érdekesség!

Most március 8-ig, mindösszesen 2.490 Ft.-ba kerül a storeban (gyakorlatilag két mozijegy ára), mivel lemezes változatban nem kapható, ennyit mindenképp megér! A többszöri végigjátszásnak köszönhetően, pláne megéri az árát és a trófea vadászoknak is erősen javallott, hiszen bőven dobálja a trófeákat és könnyen platinázható!

Ha felkeltetette az érdeklődést, itt érhető el a store-os adatlap: https://store.playstation.com/en-hu/product/EP3465-CUSA08951_00-POTAGAME00000001

A Planet of the Apes-t megjelenéskor végigjátszottuk:

1. rész:

2. rész:

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!