Candy Crush Saga PlayStation módra!

A napokban már bemutattunk egy free to play játékot a MiQ Ace-t, mellyel akár a pároddal, vagy gyermekedet is le tudod ültetni a PS elé, most ezt a sorozatot követve, egy újabb érdekességet hoztunk nekte.

A Frozen Free Fall: Snowball Fight egy ingyenesen letölthető unaloműző PlayStation-re. A már unalomig ismert Candy Crush Saga alapelvére épülő program kiváló szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A „free to play” menüpont alatt elérhető játék a Frozen univerzumában játszódik, a jól ismert „párosíts össze három azonos követ” kihívásra épül. A játékban alapvetően két mód érhető el: single player és multiplayer.

A single player módban 285+90 pálya található. Az első 285 pálya a Frozen kalandon vezet végig bennünket, találkozhatunk a legfőbb szereplőkkel, felbukkannak a trollok, a farkasok és Marshmellow is. Amennyiben sikerrel végigküzdjük a 285 téli pályát, a játék 3×30-as bontásban még a maradék három évszakon is nyújt plusz kalandokat. A játék folyamatosan nehezedő pályáinak köszönhetően sok órán át nyújt kihívást, a különböző pályákon bár vannak visszatérő elemek, ám mégis megfelelően változatosak. Könnyítésként igénybe vehetők mindenféle segítségek, – mint Olaf forró csokoládéja, vagy épp jégcsákányok – ám ezek megszerzése igen nehézkés, darabszámuk korlátos, így érdemes takarékoskodni vele. A játék ingyenességének „trükkje”, ezekben a segítségekben keresendő, ugyanis különböző csomagokban, mikrotranzakcióként bőségesen vásárolhatók, csákányok, plusz életek és egyéb nyalánkságok! A csomagok ára 309 forinttól 14.990 forintig terjed, ám szerencsére a játék e nélkül is végigvihető.

A multiplayer során egymás ellen kell hógolyó párharcot vívni, mely során minél sikeresebben párosítjuk a 3 (4, 5) azonos színű követ, annál gyakrabban dobjuk meg hógolyóval az ellenfelünket. A két győzelemig tartó kétperces menetek a végletekig izgalmasak, sokszor csak az utolsó másodpercben dől el a győztes kiléte. Borongós délutánokon kifejezetten jó szórakozás, a párunkkal, barátokkal, sőt akár kisebb gyerekkel vívott „hócsata”.

A játék ugye ingyenes, és gyakorlatilag minden korosztály számára ajánlott, így egy próbát mindenképp érdemes vele tenni, ráadásul az egész játék nincs 1 giga, így a HDD-n is kényelmesen megfér. Amennyiben kedvet kaptál hozzá innen azonnal letöltheted a PS4-edre: https://store.playstation.com/#!/en-hu/games/frozen-free-fall-snowball-fight/cid=EP1006-CUSA02396_00-FFFSNOWBALLFIGHT

Trailer: