TOCA WORLD TOURING CARS

Codemasters klasszikusát sorsoljuk most ki a csakps.hu követői között! Ennek kapcsán összeszedtünk nektek róla egy rövid ismertetőt:

A TOCA WORLD TOURING CARS a TOCA sorozat 3. tagja. A Codemasters stúdió fejlesztése 2000. augusztus 25-én jelent meg PlayStation-re! A PS exkluzivitását egészen 2003. március 7-ig tartotta, amikor a Game Boy Advance játékosok is elkezdhettek száguldozni!

Sokan a TOCA sorozat legjobb folytatásának tartják a WORLD TOURING CARS-t, melyben olyan lincenszelt autókkal koptathattuk az aszfaltot, mint BMW, Ford, Subaru, Mitsubishi, TVR, Volvo, Lancia, Peugeot stb.! A 2000-es években egy kifejezetten szép grafikájú és jó fizikával rendelkező autó-szimulátor volt, mely a Gran Turismo árnyékából kitörve, elsők között nyitott az „átlagos” játékosok felé. Természetesen szimulátor körökben ez nem okozott osztatlan sikert, ám így egy sokkal szélesebb fogyasztói réteghez jutott el, és kifejezetten jól teljesített az eladási adatokban is! A brit piacon például a megjelenés után abszolút bestseller lett, letaszítva a „trónról” a királynőt WWF SmackDown-t!

A teszteken is jól teljesített, hiszen a Metacritic 80 pontot ért el, ám a PlayStation specifikus teszteken még ennél is komolyabb eredményeket tudhatott magáénak:
Official PlayStation Magazine 10/10
POWER The PlayStation Magazine 10/10
Arcade: 5/5
PlayStation Max: 96%

Amennyiben szeretnéd te is megnyerni ezt a retro remeket, nincs más dolgod, mint ellátogatni a facebook oldalunkra!

Intro:

Gameplay: