Félelem és reszketés Arizonában!

A Red Barrel 4 év után újra a frászt hozza ránk! Aki nem ismerné, a 2013-as Outlast első része egy olyan found footage-jellegű horrorjáték, mely a mai napig etalonnak számít! Nagy elvárás volt tehát az Outlast 2 felé, hogy méltó folytatása legyen az elődjének, melyet összességében teljesített is.

Egy történet fókuszú játékról beszélünk, ahol a főhős Blake Langermann és felesége, Lynn, mint riporter-házaspár, egy rejtélyes körülmények között meggyilkolt terhes lány ügyében nyomoz. Egy helikopter-szerencsétlenség következtében a pilóta életét veszti, és Blake szerepében az eltűnt feleségünk felkutatása az egyetlen feladatunk: „Find Lynn”!
A küldetésünket nagymértékben nehezíti, hogy Sullivan Knoth vallási fanatikus és követőinek hála egy tomboló vallásháború közepette kell felkutatnunk kedvesünket! A klasszikus horror helyszíneken – lepusztult viskók, kukoricaföld, bánya – található NPC-k egyetlen célja, hogy a lehető legbrutálisabb módon végezzenek velünk és más ellenségeikkel. Mivel csak videokamerát (rajta a létfontosságú és éjjeli üzemmóddal és mikrofonnal és annak elemét, valamint kötszert képes alkalmazni hősünk, az esélyek igen rosszak! A játéknak ez a része sokakat bosszanthat, hisz nincs lehetőség semmilyen harcra, hiába haladunk el mondjuk egy ásó mellett, a gyakori halálok meg itt ezt a frusztrációt fokozhatják! Egy igazi menekülős túlélő horror! A játék változatosságáról egy másik idősív gondoskodik: főhősünk múltja a vallási iskolájában elevenedik meg, ami egy teljes más típusú borzongást hoz ránk. A temetetlen múlt sötét árnyai adják a történet igazi esszenciáját.

Egy átlagember képzeletét felülmúló horror, kifejezetten részlet gazdag ábrázolásban! A neszek, hangok és a zene pedig csak fokozzák a hatást, egyszerűen zseniálisak. A teljes élményhez füles használatát javasoljuk.
Végig játszását szigorúan 18 éven felülieknek és erősebb idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

Az Outlast 2-n akár 6 óra alatt végig lehet szaladni, ám történet központú játék lévén, ha igazán meg akarjuk ismerni ezt a világot és annak történetét érdemes mindent zugot végig kutatni, ennek köszönhetően akár 10 óra fölé is mehet a játékidő! Teljes más élményt nyújt a két típusú végigjátszás.

A storeban itt éritek el 8.990 Ft.-os áron: https://store.playstation.com/en-hu/product/EP4467-CUSA06633_00-OUTLAST200000000

Lemezes változatban Outlast Trinity néven fut, mely két lemezen tartalmazza az első részt és annak kiegészítőjét, illetve az Outlast 2-t! Az Ebay-ről postaköltséggel együtt, kb. 7600 Ft.-ért tudjátok megrendelni: https://www.ebay.co.uk/itm/Outlast-Trinity-PS4-/361958028016?hash=item54466132f0

Trailer