Ízleld meg a rettegést!

A PS Store demo rovatában még letölthető a Resident Evil 7 Teaser Demo: Beginning Hour! A cím némi túlzásra ad okot, ugyanis a „Beginnig Hour” inkább „Beginnig 20 minutes”. Ennek ellenére, akit vonz a túlélő horror műfaja, vagy a Resident Evil széria csak ajánlani tudom.

A kritikák és felhasználói vélemények alapján is felmagasztalt legújabb Resident Evil demója ugyanis a rendelkezésre álló szűk 20 percben biztosan a székhez szögez és magába szippant. De lássuk, – spoiler mentesen – hogy mit nyújt nekünk a Capcom e rövid időben!

Már a töltő képernyő is egy romos ház falát mutatja, amin láthatjuk a nem túl bizalomgerjesztő üdvözlést: „Welcome home”. Ahogy folyamatosan fedezzük fel a játéktérként szolgáló házat, megbizonyosodunk, ha ez lenne az otthonunk, inkább elköltöznénk! Nem véletlen, hogy a demo küldetése is pofon egyszerű(nek tűnik): „Get out of the house” azaz, juss ki a házból!

Nem szívesen fürdnék ebben a kádban

Az átvezető videókkal tűzdelt játékidőben, két idő síkot is megismerünk, de köszönet egyikben sem lesz! A lineáris, gyakorlatilag eltéveszthetetlen pályavezetés ellenére, az egész játék olyan mértékű feszültséget sugároz melyet gyengébb idegzetűek jobb, ha elkerülnek. A hanghatások kiemelkedőek, fejhallgatóval egy sötét szobában, már a ház zörejei, a neszek is megállítják az ütőt az emberben, ráadásul a para faktor fokozásáról az fps nézet is gondoskodik.

Összességében egy kifejezetten igényes, igazi túlélő horror hangulatú demót kaptunk a Capcomtól, mely alapjaiban ugyan jobban hasonlít az Outlast szériára, mint bármelyik Resident Evilre, ám aki rászánja ezt a 20 percet, biztos maradandó élménnyel gazdagodik ráadásul barátok, barátnők ijesztgetésére is kiválóan alkalmas.

Az ingyenes demot innen tudjátok letölteni PS4-etekre: https://store.playstation.com/#!/en-hu/games/resident-evil-7-teaser-demo-beginning-hour/cid=EP0102-CUSA04767_00-BH70000000DEMO01