Ismerkedés a legjobbal!

Az Uncharted széria 4. része a videojátékok koronázatlan királya! Bár ez egy meglehetősen merész kijelentés, mellyel nyilvánvalóan többen vitába szállnának, ám mégis megalapozott. Soha egyetlen játék nem nyűgözte le ennyire egyöntetűen a szaksajtót és párhuzamosan ámulatba ejtette a playstation játékosok széles táborát. A Uncharted™ The Nathan Drake Collection Demo ebbe az univerzumba enged ingyenes betekintést az érdeklődőknek.

A The Nathan Drake Collection az Uncharted széria első három felújított részét tartalmazza. A demo során – egy gyors nehézségi szint választását követően: easy/normal – az Uncharted 2: Among Thieves 6. fejezetének közepébe csöppenünk. A nyitójelenetben Chloe bennreked egy meghibásodott liftben, így Nathanre hárul a feladat, hogy a generátor problémát orvosolva kiszabadítsa. AK-val és pisztollyal felszerelkezve már kezdődik is a küldetés, melyek használatra bőven lesz lehetőség. A szűk fél órás játékidő kihívásait, a spoilerek elkerülése végett, nem ecsetelem, ám egy kifejezetten akció dús pörgős játékmenettel kell számolni, amely záró összecsapása egy kisebb boss fighttal is felér.

Mivel egy remastered játékról van szó, így a grafikára érzékenyebb játékos körében nem arathat osztatlan sikert, hisz az arcvonások, a mimikák bőven hagynak kivetni valót maguk után, ám a nepáli városkép, az épületek majd 10 év távlatából is elképesztően látványosak.

Akció, parkour, puzzle az Unchartedek fő alkotó elemei. A demoban abszolút az akció dominál némi parkour-rel fűszerezve, puzzle-lel viszont sajnos nem találkozunk. Egy igazi kedvcsináló játékmenetet kapunk, melyen minden különösebb nehézség nélkül átküzdik magukat még a kezdő játékosok is.

Aki még nem ismeri az Uncharted sorozatot, annak szinte kötelező kipróbálnia, akit magával ragadott a 4. rész, vagy a Lost Legacy, de a trilógiát kihagyta, annak is érdemes már csak nosztalgiából egy próbát tennie!

A demot ingyenesen itt tudjátok letölteni: https://store.playstation.com/#!/en-hu/games/uncharted-the-nathan-drake-collection-demo/cid=EP9000-CUSA03331_00-UNCHARTEDNDCDEMO