HPCL 5. & 6. forduló!

Csapataink ismét bevetették magukat a HPCL küzdelmeibe. A múltheti felemás hétvége után, most sem várt könnyű feladat a srácokra, a csakPS.hu és a csakPS Akadémia is kifejezetten kellemetlen ellenféllel találkozott.

Időben jött a pofon
Rangadónak is beillő találkozókat játszott hétvégén a csakPS.hu a DVTK ellen. A tabella második és harmadik helyén álló csapatok összecsapása kemény, hajtós meccset ígért, az eddig megszokott lendület azonban ezúttal nem volt elég fiainknak.

A nyitómérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott. A hazai pályán játszó DVTK többet birtokolta ugyan a labdát, de komoly helyzeteket egyik csapat sem tudott kialakítani, a csakPS.hu ráadásul kapura lövésig sem jutott.
Az események az 56. percben gyorsultak fel, amikor az ellenfél egy szépen eltalált távoli lövéssel kihasználta, hogy a kék-feketék kapus nélkül kénytelenek játszani a szezon első felét. Alig tíz perc elteltével ismét a kapus borzolta a hazaiak idegeit: egy begyakorolt szögletvariáció után már 2-0-ra vezetett DVTK. A csakPS.hu ennek ellenére nem esett szét, megújulni ugyanakkor nem sikerült a fiúknak, így a támadások továbbra is befejezések, a vendég csapat pedig lőtt gól nélkül maradt. Az első mérkőzés 3-0-val ért véget, a 79. percben a DVTK egy büntetőt is értékesített.

A második meccsre apróbb taktikai változtatásokkal készült mindkét gárda. Ennek nyomán kiegyenlítődött a labdabirtoklás, és a hazai pályán játszó csakPS szép lassan átvette az irányítást. Apró szépséghiba, hogy fél óra után a DVTK egy újabb kapushiba után ezúttal is vezetést szerzett. A gyors egyenlítés elmaradt, a második félidőt pedig stabil játékkal hozták le a diósgyőriek. A két védekező középpályással felálló vendégekkel a csakPS.hu ezúttal nem tudott mit kezdeni, a sok hiba és a helyenként ötlettelen játék megbosszulta magát, így maradt az 1-0.

– Igazi rangadót vívtunk, gratulálunk az ellenfélnek – értékelt a találkozó után a csakPS.hu co-managere. Attif szerint küzdelmes, hajtós meccseken van túl mindkét alakulat. – Talán mondhatom, hogy egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni, az ugyanakkor hatalmas fegyvertény, hogy a DVTK egy tapasztalt, megbízható kapussal tudta végigjátszani mindkét összecsapást. Szerettünk volna pontot, pontokat szerezni, de a mutatott teljesítmény alapján ellenfelünk megérdemelte a hat pontot – magyarázta. A kezdeti csalódottság ellenére a manager optimista, és bízik az együttesben. – Hosszú ez a bajnokság, mindenki játékában benne van a botlás, és bár nehéz mérkőzés vár ránk a következő fordulóban, erős csapatunk van, amely méltó ellenfele lesz a feljutásért küzdő egyesületeknek – hangsúlyozta Attif.

csakPS.hu vs. DVTK eSport:

A focit gólra játsszák
A csakPS Akadémia az első győzelem reményében lépett pályára a Hot Peppers ellen. A múlt hétvégi pocsék teljesítményt a hátuk mögött hagyva, bizakodóan és tettvágytól fűtve várták a meccseket.

Bátran kezdett a csapat, Totti egy nem túl erős lövéssel ugyan, de már a 3. percben próbára tette a vendégek kapusát, majd a 12. minutumban Dave életerős próbálkozása kerülte el a kaput. Ezt követően, okosan és taktikusan játszott az Akadémia, teljesen lenullázva a Hot Peppers játékát, ám mivel az utolsó passzokba hiba csúszott, komoly veszélyt nem tudtak jelenteni a hazaik az ellenfél kapujára. A gól nélküli első félidő után, a másodikra felpörgött a Hot Peppers, az 50. percben egy 15 méterről leadott lövés, épp hogy elkerülte a hazai kaput. Az Akadémia gyorsan reagált, rendezte sorait, szépen járatta a labdát, fegyelmezetten védekezett, ám a támadásokból még mindig hiányzott az átütő erő. A 70. percben az LB-ből lett CAM Ádám veszélyeztette egy lövéssel, ám a vendégek kapusa ki tudta ütni a labdát. A 80. percben aztán jött a hidegzuhany: a hazai védelem egyetlen megingását Zyksgod kegyetlenül kihasználta és 6 méterről a hálóba stukkolta a labdát (0-1). Próbálkozott ugyan az Akadémia az egyenlítéssel, ám a 90. percben Ádám lövését blokkolták a védők, a 91.-ben pedig Tottit választották el a labdától, így a Hot Peppers örülhetett a végén a három pontnak.

A második meccsre – a szokott módon – módosított kezdővel lépett pályára az Akadémia: Dr. Kongó visszatért sérüléséből, Ádám visszahúzódott a balbekk pozíciójába, Marzej lett a jobb csatár, mögötte pedig Wondert bízták meg a védelem megbontásával.
Komoly győzelmi kényszer nyomta a csapat vállát, ennek megfelelően Totti beadása után Marzej már a 3. percben veszélyeztetett egy fejessel, sajnos Szűcs a helyén volt. Az első negyed órában továbbra is uralta a játékot az Akadémia, és a 17. percben meg is lett az eredménye! Egy Makaveli, Totti, Marzej összejáték után, utóbbi lövése ugyan még a kapufán csattan, ám a kipattanóra Pippo Totti eszmélt leghamarabb, 3 méterről pedig az üres kapuba helyezte a labdát. Meg van a hőn áhított vezetés (0-1). A kapott gól után szinte rögtön egyenlíthetett volna a hazai csapat, ám Kagu tanítani valóan fülelte le a jobb oldali „bepasszt”. A 30. percben Zyksgod sajnos megint villant; egy jobb oldali helyezkedési hibát kihasználva 3 passzból (anyként) mattolta az Akadémiát (1-1). A félidei sípszóig még a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, komolyabb helyzet nem alakult ki. A fordulás után az 57. percig kellett várni az első valamire való lehetőségre, ám a fekete-pirosban játszó hazai együttes szerencsére nem talált kaput. Nem úgy a 63. percben; Gabriel és Zyks csinált bolondot a félcsapatból, ráadásul Ádám blokkja után is a hazaik elé került a labda, 7 méterről pedig Zyks természetesen nem hibázott… (2-1). Ugyan a FIFA Dave öngóljának írta a találatot, de „semmi köze” nem volt hozzá. A kapott gólnak „hála”, kapkodóvá és pontatlanná váltak a vendégek, amit kihasználtak a hazaik. Egy labdavesztést követően egy okos 17 méteres csavarással megduplázták előnyüket – kettőt tippelhet a kedves olvasó, hogy ki volt a gólszerző… – (3-1). Gyorsan jöhetett volna a szépítés, ám Sliki hasonló csavarását Szúcs szögletre ütötte. A 91. percben ugyan még jött egy szépségtapasz; Makaveli indítását Sliki centerezte középre, Totti pedig kilőtte a rövid oldalt (3-2), ám ez már túl későn jött. Az Akadémia a Goalcutters után, a Hot Peppers ellen sem tudott pontot szerezni.

A lefújást követően először a Hot Peppers managerét Murai Istvánt kérdeztük, hogy miként látta a mérkőzést:
Sokat gyakoroltunk, edzettünk a héten, nagyon kellett a 6 pont a csapatnak. Nem ismertük az ellenfelet, így nem tudtuk mire számítsunk. Erős ellenállást mutattak végig, szinte nem is sikerült feltörnünk a védelmüket, talán csak a szerencse, ami mellénk állt, főleg az első meccsen. Köszönjük a sportszerű játékot, sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Az Akadémia vezetője Makaveli természetesen most sem volt boldog, ám egy gyors nyilatkozatra azért megállt nekünk:
Fogalmam sincs, hogy veszíthettük el az első meccset… A múlt heti pocsék teljesítmény után, most egy rossz szavam se lehetett a fiúkra, hajtottak becsülettel, betartották a taktikát. A második meccs már egy kicsit kaotikusabb volt, érződött, hogy megzavarta a vereség a társaságot. Ami hat forduló után látszik, hogy a támadási hatékonyságunkon javítani kell, mert a 4 szerzett gól iszonyat kevés, pláne, hogy összesen több, mint 40 kapura lövésünk volt már.
Végezetül szeretnék gratulálni a Hot Peppers csapatának, különösen a kiváló támadójuknak Zyksnek!

csakPS Akadémia vs. Hot Peppers:

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!