HPCL 3. & 4. forduló!

Lezajlott a második kör a magyar Fifa Pro Clubs bajnokságban! Két csapatunk, a másodosztályban szereplő csakPS.hu és a harmadik ligában vitézkedő csakPS Akadémia felemás hétvégét hagyott maga mögött.

Lássuk először az „A” csapatot, amely a Dread Esports csapatával mérte össze erejét vasárnap este. Miután Marinho az utolsó pillanatban közölte, nem tudja vállalni a játékot, a menedzsereknek gyorsan kellett dönteniük arról, hogyan szervezik át a csapatot. A támadó középpályás helyett végül a múlt héten két asszisztot is jegyző Newheath lépett pályára kezdőként. 

Az első félidőben a csakPS.hu játszott fölényben, ezt azonban nem sikerült gólra váltani. A hazai védelem nagyszerűen tartotta kordában a Dread Esports agresszív, letámadásra épülő játékát. A második félidő elején azonban a hazai támadók nemes egyszerűséggel berúgták az ajtót: Gento és Attif hét perc alatt kettőt rámolt az ellenfél kapujába, egy-egy jobb oldali akciót követően.
A megnyugtató, kétgólos vezetés nem tartott sokáig, az egyre bátrabban támadó Dread csatárai hamar válaszoltak. A szépítésnek ugyanakkor csak rövid ideig örülhetett az ellenfél, hiszen pár pillanattal később érkezett Lord Juhász, aki egy remek kiugratást követően lőtt a kapuba, 3-1-re módosítva az állást mintegy 15 percnyi játék után.  
A harmadik gól ismét magabiztossá tette a csakPS.hu játékát, akik Attif révén a csapat negyedik találatát is megszerezték. A hosszabbításban ismét egy kapusbravúr borzolta a hazai idegeket, a 93. percben befújt büntetőt nem tudták értékesíteni a kék-feketék, így az első mérkőzés „csak” 4-1-es hazai győzelemmel ért véget.

Mindig az utolsó pillanatban
A második találkozó – meglepetésre – merőben más játékot hozott mindkét oldalról. A csakPS.hu ugyan Lord Juhász révén már két perc után vezetést szerzett, a játék mégis – 50-50 százalékos labdabirtoklás mellett – végig kiegyenlített volt. A hátrébb vont szélsővédőkre épített taktika okos döntésnek bizonyult: a Dread Esports az első félidőben lövésig sem jutott.  

A következő 45 percben mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket, ahogy azonban közeledett a mérkőzés vége, a csakPS.hu játékosai egyre kevesebb kockázatot vállaltak, próbálták őrizni az eredményt, vállalva, hogy ezzel magukra húzzák a hazaiakat.
Az addig szinte hibátlanul teljesítő védelmet végül a 87. percben sikerült is zavarba hozni, egy rosszul elvégzett bedobást követően nem jött össze a felszabadítás, Akácos, a Dread Esports házi gólkirálya pedig köszönte szépen a lehetőséget, és a rövid felsőbe tekerte a labdát, beállítva az 1-1-es végeredményt.

A kissé csalódást keltő, ugyanakkor tanulságos döntetlen után tapintható volt az elkeseredettség a csapat játékosain. Aggodalomra ugyanakkor semmi ok, hiszen a megszerezhető 12 pontból 10-et gyűjtöttek eddig, így négy forduló után a csakPS.hu veretlenül, a második helyen áll a tabellán.

A csapat továbbra is veretlen és második helyen van a tabellán; erről is kérdeztük a menedzsert az aktuális mérkőzések mellett:
Mit gondolsz a két mérkőzésről?
Remek hangulatban, önbizalommal telve vártuk a Dread Esports csapatát. Az első mérkőzést jól kezdtük, sikerült átvenni a kezdeményezést, többet birtokoltuk a labdát és veszélyesebben is futballoztunk, igaz ez az első játékrészben ez gólokban nem mutatkozott meg. Aztán rögtön második félidő elején sikerült feltörnünk a védelmüket ezzel megszerezve a vezetést. Láthatóan megzavarta őket a bekapott gól, amit kihasználva megdupláztuk előnyünket. A mérkőzés hátralévő részében magabiztosan játszva uraltuk a játékot, tovább növelve góljaink számát. A lefújáskor elégedetten vonulhattunk az öltözőbe.

A visszavágó álomszerűen kezdődött, hiszen az első percekben sikerült megszereznünk a vezetés. Sajnos csapatunkat jobban megzavarta a korai gól, mint a hazai együttest… Elkapott minket a hév és feldobva eddigi játékunk, kapkodni kezdtünk. Ezután görcsössé válva, rendre rossz döntéseket hozva játszottunk, de így is sikerült tartanuk az egy gólos előnyünk egészen az utolsó percekig, amikor egy eladott labdából kapitulált védelmünk.
Összességében elégedett vagyok a 4 ponttal. Tisztában vagyunk hibáinkkal, gőzerővel dolgozunk ezek orvoslásán. Végezetül pedig szeretném megköszönni a Dread Esports-nak a sportszerű játékot és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Jónak mondható a szezonkezdet: a csapat továbbra is veretlen és második helyen áll a bajnokságban. Mire számítasz és mit vársz hosszabb távon?
Számításaim szerint veretlenül fogjuk megnyerni a bajnokságot! Viccet félre téve, mindig csak az aktuális ellenfelünkkel foglalkozunk. A DVTK eSport következik, és az eddigi legnehezebb mérkőzésekre számítok. Ugyanakkor nem feltartott kézzel lépünk pályára, mindent meg fogunk tenni a 6 pont megszerzéséért. Minimális célunk, hogy pontokkal gyarapítsuk az eddig megszerzetteket.

csakPS.hu vs. Dread eSports:

A csakPS Akadémia egy már ismert ellenféllel a Goalcutterssel vívott rangadót! A mérkőzés előtt, mindkét manager bizakodó volt. Lássuk melyikük örülhetett a végén!

Némi ismerkedő gurigázás után a 8. perc Makaveli tesztelte egy erőtlen szabadrúgással a kapust, aki könnyedén védett. A válaszra egészen a 15. percig kellett várni, amikor a Goalcutters egy labdaszerzés után, hasonlóan „erős” lövéssel kínálta meg a bajnokság legfiatalabb kapusát!
A következő percben már ismét az Akadémia veszélyeztetett, Sliki távoli szabadrúgás után, a labda Makaveli elé pattant, ám kapáslövését bravúrral védte Erdős. De ugye három a magyar igazság! Totti passzát a 24. percben Makaveli váltja gólra: 14 méterről laposan lövi el a labdát, a kapus tehetetlen (1-0)! Sajnos gyorsan jött a válasz: a 26. percben Snow egy szöglet után 8 méterről bólint Benike hálójába (1-1). Ezt követően inkább mezőnyben folyt a játék, a Goalcutters nagyon fegyelmezetten védekezett, mindig volt egy-két játékos, aki időben odaért! A 39. percben, aztán Totti villant, ám okos távoli csavarását Erdős bravúrral szögletre ütötte. És ez lett a csapat veszte. A szöglet utáni kontra során négyszer is sikerült ugyan labdát szerezni ám, minden alkalommal sajnos elveszteni is, míg végül Snow 18 méterről büntetett (2-1).
A fordulás után meddő Akadémia támadások és okos Goalcutters labdatartás jellemezte a játék képét. Aztán jött a hidegzuhany a 65. percben: egy tanítani való támadás végén a visszatett labdát Rézműves bombázta védhetetlenül a hosszú sarokba (1-3)! Gyorsan jöhetett volna a válasz, ám a 69. percben Makaveli kiugratása után Petrik lábában maradt a szépítés!
Az okosan és taktikusan játszó Goalcutters megérdemelten győzte le a kapkodó és pontatlan Akadémiát!

A visszavágón három  helyen is változott az Akadémia csapata. A védekezést erősítve Dave foglalta el a CDM pozícióját, jött a „szokás” Petrik-Kenny váltás, végezetül CAM-ban, újonc avatott a csapat Marzej személyében. A cél hazai pályán csak a győzelem lehetett!

Veszélyesen kezdte a mérkőzést az Akadémia, az újonc Marzej ugratta ki, Tottit, aki elől csak az utolsó pillanatban tudtak tisztázni. Higgadt Goalcutters labdajáratás, és pontatlan Akadémia passzok jellemezték az első negyedórát, mely két vendég helyzettel zárult. A játék képe nem sokat változott a félidei sípszóig, a 37. percben a hazai kapus labdaeladása borzolta a kedélyeket, a 41. percben pedig egy életerős Kenny lövés után (Erdős bravúrral védett) tapsolhatott a közönség! A 0-0-s félidőre, szórványos füttyszó kíséretében vonultak a csapatok.
A fordulás nem hozott nagy változást a játékban, a mezőnyben gyűrték tovább egymást a csapatok. Az Akadémia ugyan egy fokkal már pontosabban passzolt, ám az átütőerő hiányzott mindkét oldalról. Az első említésre méltó esemény a  67. percben történt, amikor Snow távoli bombáját Benike tolta a léc fölé. A válasz gyorsan jött, egy jobb oldali beadás után Kenny ollózott bravúros mozdulattal, ám Erdős (sajnos…) a helyén volt. Ezt követően megélénkültek a csapatok, voltak helyzetek mindkét oldalon, ám sokszor az utolsó mozdulatokba csúszott be a hiba. A 92. percben pedig jött a dráma! Egy kapuskirúgás után a jobb szélen nem értette meg egymás két Akadémista, a megszerzett labdát az eltolódott és beragadt védelmen keresztül villámgyorsan átjátszotta a Goalcutters és Snow (ki más…) büntetett (0-1)!

A mérkőzést követően, először a Goalcutters managerét Erdős Leventét kaptuk mikrofon végre!
Gratulálunk a kettős győzelemhez, igazán szép teljesítmény volt! Hogy értékeled a látottakat?
Először is gratulálok a csapatnak, nagyon fontos 6 pontot szereztünk. Örülök, hogy a múlt heti duplavereség után sikerült talpra állni. Továbbá nagyon örülök annak is, hogy az első meccsen hátrányból sikerült fordítanunk, illetve hogy a második meccsen sikerült kapott gól nélkül begyűjteni a három pontot. Egy nagyon jó csapat ellen sikerült győznünk, úgy gondolom, hogy egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga ellenük. Most már a következő feladatra kell koncentrálnunk, mert hétvégén ismét nagyon fontos és nehéz mérkőzés vár ránk. Ahhoz, hogy ez a győzelem még értékesebb legyen a listavezető Pécs ellen is pontokat kell szereznünk. További sok sikert kívánunk a csakPS Akadémiának.

A láthatóan feldúlt hazai managerhez óvatosan közelítettünk…
Makaveli, gyorsan oda lett a veretlenség, mi történt a csapattal?
Amit felépítettük múlt héten a dunaújvárosiak ellen, azt most sikerült 180 perc alatt lenulláznunk! Nem a saját játékunkat játszottunk, ész nélkül rohantunk és rendkívül pontatlanok voltunk. Újonc csapat vagyunk, ez az év a tanulásról szól, ám a taktika ilyen fokú ignorálása teljesen elfogadhatatlan! Gyorsan rendet kell tenni a fejekben, hisz jövő hét vasárnap újabb meccsek várnak ránk! Bízom a fiúkban, biztosan sikerülni fog a javítás! Végezetül szeretnék gratulálni a Goalcuttersnek, akik egytől egyig fantasztikus teljesítményt nyújtottak és csak a legjobbakat tudom nekik kívánni a bajnokságra.

csakPS Akadémia vs. Goalcutters:

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!