Lezajlott a HPCL küzdelmeinek első két fordulója!

A vasárnap elrajtoló HPCL 5. szezonjában, mindkét csapatunk lejátszotta első mérkőzéseit. Ahogy a beharangozónkból kiderült, nem várt könnyű feladat a fiúkra. Lássuk, miként teljesítettek!

A csakPS.hu a Piszkos11 csapatával játszotta első mérkőzéseit, különböző okokból, de többen is izgatottan várták a szezon első fordulóját. Az átalakított csapatban több új játékos is szerepelt, ráadásul néhányan első mérkőzésüket játszották a csapatban. “Beválnak-e az új szerzemények? Mire lehet jó ez a keret?” – taglalták a szezon kezdete előtt még az érintettek és a nézők.

A találkozókat a csakPS.hu csapata dominálta, a lelátókon kapaszkodni kellett, mert szinte felborult a pálya, amit a védelem és a középpálya stabil játéka alapozott meg. A fölényben játszó csapat már a 12. percben megszerezte a vezetést az újonc csatár Lord Juhász egyéni akciójából, néhány percre rá pedig már a házi gólkirályi cím várományosa Attif „szalaizta” be a másodikat. A félidő 2:1-el ért véget. A hazaiak rengeteg helyzetet dolgoztak ki és tizenegyest is hibáztak, melyet a vendégek kapusa jó vetődéssel hárított. A második félidőben sem változott a játék képe, a sok helyzetből hármat lőtt még a csakPS.hu, így 5:1-el ért véget a mérkőzés.

Statisztika alapján a második mérkőzés hasonlónak lenne mondható, mégis merőben más volt. A Piszkos11 csapata az első félidő közepén egy előrevágott labdából megszerezte a vezetést, így a csakPS.hu-nak kellett kapaszkodnia. Egyenlíteni az első félidő végén sikerült, már akkor érezhető volt, hogy fontos gólt szerzett a kopasz jobbszélső Abelor. A mérkőzés vége felé a sok rossz döntés és túlgondolt szituáció okán már érezhető volt a döntetlen szaga az arénában, azonban a hosszabbításban jött a DRÁMA: a csakPS.hu nem törődött bele és bepakolt még kettőt a csatárduó, 1:3-al lezárva az estét.

A mérkőzések után a csakPS.hu tagjai hamar távoztak, azonban a manager Gento-t még sikerült megkérdeznünk, hogy látta az estét:
„Fú, a nyilatkozatott átpasszolnám Attif kollegámnak”
Rossz kör…

A co-manager szerencsére épp rajongóinak osztotta az autogramokat, és tíz perc várakozás (és némi noszogatás) után készséggel válaszolt kérdéseinkre:

– Attila! Hogy értékeled a csapatod teljesítményét?
– Üdvözletem! Az előszezon folyamán szerzett tapasztalatok és eredmények alapján bizakodva és önbizalommal teli vágtunk bele az új szezonba, ahol mindenképp szerettünk volna 6 ponttal indítani, ami a látottak alapján úgy gondolom megérdemelten került hozzánk! Csapatunkban több HPCL újonc is debütált, akik remekül helytálltak. Talán egy kicsit magunknak is nehezitettuk meg a második mérkőzést, de összeségében igazságos eredmény született. Ezúton is szeretnék gratulálni a Piszkos 11 csapatának a sportszerű játékáért és további sok sikert kívánunk nekik a bajnoksgában! Hajrá csakPS.hu!

– 4 gólt szereztél két meccsen! Mondhatjuk, hogy bejelentkeztél a gólkirályi címért?
– Nyilvánvalóan az a csatár aki nem kacérkodott el a gondolattal az hazudik, de sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy a csapat jó eredményt érjen el!

– A két meccsen lőtt 8 gól igazán impozáns! Még is érzek egy kis bosszúságot a hangodban! Miért?
– Talán, ha azt mondom szerettünk volna impozánsabb eredményt, az hűen tükrözi a bosszúságunkat, de ezt be lehet tudni az év eleji drukknak is! A két mérkőzésen elért 42 kapuralövés jelzi hogy csapatunk nagyot harcolt, de nem volt olyan éles mint szerettük volna! A legfontosabb az, hogy sikerült két győzelemmel kezdeni a szezont és hogy tanuljunk az ilyen mérkőzésből is!

– Köszönöm az interjút Attila! További sok sikert! Remélem te leszel az aranycipős!

A két mérkőzés az alábbi linken nézhető vissza:

A csakPS Akadémia az ismeretlen dunaújvárosiakkal vették fel harcot:
Az első mérkőzés első félideje kiegyenlített küzdelmet hozott, mind két oldalon megdolgoztatták a kapusokat a támadók, ám a 20. percben egy gyors szabadrúgás utáni kontra során, Wonder gyönyörűen indította Petrik Szabit, aki Tottihoz továbbított, csatárunk pedig védhetetlen gólt ragasztott a bal felsőbe (1-0)! A gól után az Akadémia uralta a félidőt, amit a 61%-os labdabirtoklás is bizonyít, ám nem sikerült növelni az előnyt!
A második félidő ugyan olyan mederben ment tovább, mint az első; az Akadémia uralta a mezőnyt, szépen járatta a labdát, ám a 62. percben, egy eladott labda után, nem sikerült tisztázni a 16-os előterében, és Szakács kíméletlenül büntetett (1-1), ez volt a második félidőben a Dunaújváros egyetlen kapura lövése… A válasz majdnem hamar érkezett, a 68. percben azonban Totti lövését hatalmas bravúrral védte a kapus. A hajrában sem változott a játék képe, ám az időmúlásával egyre görcsösebb lett a csapat, kijött a rutintalanság, mely több pontatlan átadást eredményezett, így a hármas sípszókor, maradt a döntetlen.
A meccs képe alapján talán egy fokkal az Akadémia állt közelebb a pontszerzéshez, ám a dunaújvárosiak pontszerzése semmiképp sem volt érdemtelen.

A második mérkőzésre három változtatás is volt a kezdőben, bemutatkozott a ligában, Kagucy, Petya és Kenny is.
Az első mérkőzés óvatos, tapogatózása után, jóval intenzívebb célra törőbb játékot láthatott a nagyszámú közönség. A 9. percben Makaveli átadását Petya durrantotta fölé szabadon az ötösről, a gyors ellentámadást pedig Benike ütötte bravúrral szögletre. A 19. percben egy dunaújvárosi kontra után a középső védőink össze szaladnak, de Kongó Doktor bravúrral javított. A 22. percben ismét megszerezhette volna a vezetést az Akadémia, ám Kenny ziccerét védte a kapus. A 25. percben egy szöglet után a felső lécre fejelt a dunaújvárosi támadó, majd a 38. percben Totti beadásakor Petyát előzik meg a gól vonal előtt. A félidő hosszabbításának elején Kennyt lőtt kapura, ám az újvárosi hálóőr ismét a helyén volt. A második félidőben ismét óvatosabb mezőnyjátékot hozott, kevés kapura lövéssel. A 83. percben Makaveli zseniális labdáját Petya küldte kapura, sajnos a kapus ismét óriási bravúrral védett. Mint később kiderült, ez lett volna meccs labda, így gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

A meccs után Makaveli-t kérdeztük, hogy látta csapatát:
„Felemás érzéseim vannak! A minimális célt ugyan teljesítettünk, ám még is benne maradt a párharcban – minimum – két pont! Örömteli, hogy a csapat betartotta a taktikai utasításokat, jól reagált a rotációra, ám a kapu előtt élesebbnek kell lenni! Mindenesetre erre a teljesítményre lehet alapozni, alig várjuk, a vasárnapi Goalcutters elleni párharcot! Végezetül szeretnék gratulálni a csakPS.hu  és az MLE eSport csapatának, akik 6 ponttal kezdték a szezont!”

A csakPS Akadémia vs. Dunaújváros eSport mindkét meccse itt visszanézhető:

Ha tetszett a bejegyzésünk, a reklámra való kattintással tudsz minket támogatni! Köszönjük ;)!